Europa-Kommissionen vil ikke længere mødes med organisationer, der lobbyer på vegne af Huawei.
Sådan lyder det fra en talsmand fra kommissionen efter en undersøgelse af påstået korruption i Europa-Parlamentet, som ville have gavnet det kinesiske teknologifirma.
"Kommissionen skal ikke mødes med nogen lobbygrupper og/eller brancheforeninger, der repræsenterer Huaweis interesser og/eller taler på dens vegne," har Kommissionens talsmandstjeneste sagt i en erklæring.
Erklæringen sendte ifølge mediet Politico chokbølger gennem Bruxelles, hvor det kinesiske firma har et stort lobby-fodaftryk, der spænder over politikområder fra teknologi til biler og energi, og er medlem eller har kontrakter med en lang række erhvervsforeninger, konsulentvirksomheder, advokatfirmaer og andre.
EU-Kommissionen præciserede, at den stadig vil tillade organisationer, der har Huawei som medlem eller klient i institutionen, hvis det vedrører møder, der ikke berører politiske spørgsmål i det kinesiske firmas interesser.
Møder vil stadig blive behandlet på et "ad hoc-grundlag," lød det efterfølgende fra talsmand for EU-Kommissionen, Olof Gill.
"Det er ikke praktisk eller muligt at forhindre paraplyorganisationer, der kunne have hundredvis af medlemmer" i at komme ind i Europa-Kommissionen, sagde han til Politico.
Møder med Huawei-embedsmænd er allerede forbudt
"Der er kloge mennesker her i Europa-Kommissionen, der har evnen til at forstå, om et bestemt emne, der er på dagsordenen med en bestemt paraplyorganisation, vedrører emner, der er af interesse for Huawei," sagde Olof Gill til mediet.
"Hvis der er noget, der tyder på, at dagsordenspunkter for eventuelle møder går i den forkerte retning, så sætter vi en stopper for det. Så enkelt er det."
EU-Kommissionen havde allerede forbudt "kontakt og møder" med Huawei-embedsmænd i marts, få dage efter at belgiske efterforskere iværksatte en korruptionsundersøgelse af det kinesiske teknologiselskabs aktiviteter i Bruxelles.
Mindst otte personer er blevet anklaget af den belgiske anklager - herunder en af Huaweis øverste ledende ansatte i Europa - for aktiv korruption, hvidvaskning af penge og kriminel organisation.
Det er sket efter en række politirazziaer af lokaler i Belgien, Frankrig og Portugal.