Jyske elselskaber i angreb på Dansk Bredbånd

MidtVest Bredbånd har indgået et tæt samarbejde med norske Lyse om at skabe sin egen indholdsplatform til tv, telefoni og internet. Aftalen er et direkte angreb på Dansk Bredbånd og en bredside mod tanken om åbne net.

De syv forsyningsselskaber i MidtVest Bredbånd vil selv levere internet, telefoni og tv, når deres fibernet om kort tid åbnes for de første af omkring 200.000 husstande i Midt- og Vestjylland.

Bredbåndsselskabet afslørede på et pressemøde tirsdag et tæt partnerskab med norske Lyse Tele, som var blandt pionererne til at tilbyde elkunderne en samlet pakke med net, telefoni og tv.

Dermed har MidtVest Bredbånd ikke blot givet tommelfingeren nedad til tanken om åbne net, hvor alle kan levere indhold, men også sat et direkte angreb ind på Dansk Bredbånd, som leverer tjenester og indhold til flere elselskaber.

- Problemet med Dansk Bredbånd er, at selskabet har ejere, der ikke er sat i verden for at drive bredbånd, men for at sælge deres aktier med størst mulig fortjeneste. Det kan blive solgt til vores konkurrenter, og den risiko tør vi ikke tage, siger Svend-Erik Jensen, administrerende direktør for MidtVest Bredbånd.

Dansk Bredbånd er ejet af Dansk Kapitalanlæg, ATP og Innfond foruden Energi Fyn og NEF Fonden.

Vil samle branchen

Planen for MidtVest Bredbånd er at samle de danske elselskaber i et nyt fælles selskab, som i samarbejde med norske Lyse selv står for tjenester og indholdsaftaler. Det skal med tiden blive de danske elselskabers egen indholdsgrossist.

- Vi vil gerne gøre det til en fælles platform, som andre elselskaber i Danmark kan melde sig ind på, siger Svend-Erik Jensen.

MidtVest Bredbånd har på nuværende tidspunkt skudt et par hundrede millioner kroner i et fibernet i Midt- og Vestjylland, men regner med at runde en milliard kroner, når hele nettet er etableret.

Den første kunde kommer på nettet i Grindsted i næste måned, og selskabet har netop offentliggjort detaljer om produkter og priser.

Hver kunde får en forbindelse på 100 megabit i sekundet, hvor 10 megabit er reserveret til internet, mens de resterende 90 megabit går til tv og telefoni.

En samlet pakke med alle tre tjenester kommer til at koste 595 kroner om måneden, og man får tre måneders rabat, hvis man selv vil grave det nødvendige kabel ned i sin have og indkørsel.

Fælles platform

Aftalen med norske Lyse, som sammen med 16 partnere i Norge har i alt 35.000 kunder, sikrer MidtVest Bredbånd en teknisk platform, som selskabet har oversat til dansk og straks taget i brug.

I fremtiden vil de to parter samarbejde om at udvikle platformen.

På pressemødet torsdag viste bredbåndsselskabet, hvordan en settop-boks blandt andet gør det muligt at se tv, video-on-demand og læse e-mails og nyheder. Boksen får kunderne gratis med.

Mange danske elselskaber har ikke selv villet have at gøre med indholdet, når de etablerede net, men har i stedet koncentreret sig om infrastrukturen.

MidtVest Bredbånd går med etablering af det nye selskab, hvor Lyse ejer 10 procent og MidtVest Bredbånd resten, den modsatte vej.

- Hvis vi kan få teknikken til at spille, så det er problemfrit at have flere udbydere på samme net, så er det åbne net en rigtig ide. Men her og nu er det vigtigt, at vi er i stand til at give kunderne, hvad de har brug for, siger Svend-Erik Jensen.

Han påpeger, at åbne net om fem år måske kan være en god ide, når teknologien har udviklet sig.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere


Computerworld Summit 2024

Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

23. maj 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere