Ny ballade om lønnen i København

Fagforeningerne kritiserer Accenture og Københavns Kommune for deres håndtering af tilbagebetaling af løn. Alt er kørt efter bogen, mener Accenture og kommunen.

Første runde i opkrævningen af for meget udbetalt løn i Københavns Kommune har fået fagforeningerne op på barrikaderne.

De anbefaler deres medlemmer ikke at betale de regninger, som Accenture har sendt ud med krav om tilbagebetaling af for meget udbetalt løn.

Fagforeningerne henviser til, at medarbejderne har krav på at beholde den for meget udbetalte løn, hvis de har modtaget den i "god tro".

Desuden skal kommunen og Accenture blandt andet kunne forklare, hvornår og hvordan der blev udbetalt for meget.

Behold op til 1.500 kroner

Det mener fagforeningerne Fag og Arbejde og Københavns Lærerforening ikke er sket i de 1.887 krav om tilbagebetaling af feriepenge, som Accenture sendte ud med kommunens velsignelse i slutningen af oktober.

Sagerne drejede sig typisk om mellem 100 og 500 kroner, og i brevene henvises til "feriepenge/merarbejde" i en periode i foråret.

– Man må slet ikke gøre det på den måde. Man skal udspecificere, hvad det drejer sig om, og det er ikke sket i denne sag, siger Mads Madsen, faglig sekretær i Landsforeningen af Socialpædagoger, der er en del af Fag og Arbejde

Også en klagevejledning mangler der i brevet, lyder det fra fagforeningerne.

Hos Accenture siger kommunikationschef Claus Wilkki, at firmaet har fulgt den proces, som kommunen har anvist, og at kommunen har været fuldt orienteret hele vejen.

Det berkræfter vicekontorchef Kasper Schmidt fra Københavns Kommune.

– Der blev fundet en helt klar fejl i lønudbetalingen hos en afgrænset medarbejdergruppe, så der har vi vurderet, at det var i orden at gennemføre tilbagebetalingen, siger Kasper Schmidt.

Resten er på standby

Han kan ikke kommentere detaljerne i sagen. Men generelt vurderes alle krav om tilbagebetaling i forhold til de regler, der er på området, siger han.

Siden fagforeningerne klagede over brevet fra Accenture, er alle andre sager om tilbagebetaling blevet sat på standby.

Kommunen har bedt fagforeningerne acceptere, at alle krav på mere end 1.500 skal betales, hvilket fagforeningerne har afvist.

Medarbejdere kan nemlig godt have modtaget flere tusind kroner i god tro, når det er sket over lang tid. Især hvis skiftende arbejdstider gør, at lønnen i forvejen svinger, lyder det fra fagforeningerne.

– Almindelige mennesker er ikke løn-nørder. Accenture har lavet så meget rod, at folk ikke kunne gennemskue, om de fik den rigtige løn. Og så har der også været lønstigninger tre gange i løbet af et år, siger Mads Madsen.

I alt er der foreløbigt fundet knap 17.000 sager om for meget udbetalt løn for sammenlagt 44 millioner kroner. Der forventes at dukke flere op, i takt med at oprydningsarbejdet skrider frem.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere