Københavns Kommune eftergiver småbeløb

Københavns kommune opgiver at få for meget udbetalt løn op til 1.500 kroner tilbage fra de ansatte. Det vil være for dyrt at inddrive pengene. Samlet udbetalte Accenture mindst 44 millioner kroner for meget.

Som ventet har politikerne i Økonomiudvalget i Københavns Kommune fulgt anbefalingen fra embedsmændene og slået en streg over småbeløb, som blev udbetalt for meget under Accenture-skandalen.

Alt under 1.500 kroner kan de ansatte beholde.

Dermed slipper over 12.000 ansatte i kommunen for en opkrævning, hvilket lægger tre millioner kroner til regningen for lønkaoset under Accenture.

Alle beløb over 1.500 kroner vil til gengæld blive opkrævet.

Detektivarbejde

Mere end 4.500 af kommunens ansatte fik mellem september 2003 og november 2005 mere end 1.500 kroner for meget i lønningsposen, svarende til 41 millioner kroner, som kommunen nu skal ud og kræve tilbage.

Fem ansatte skal betale mere end 200.000 kroner tilbage.

For at kunne kræve løn tilbage, skal kommunen kunne dokumentere nøjagtigt hvordan og hvornår, der blev udbetalt for meget.

Det vil kræve et større detektivarbejde, og det er således billigere at ignorere de små beløb, vurderer embedsmændene.

Beløb kan blive større

Hvis en medarbejder har modtaget for meget i løn i "god tro", altså uden grund til at tro, at lønnen er forkert, kan arbejdsgiveren ikke kræve pengene tilbage.

Selv om alle sagerne om småbeløb nu er smidt i skraldespanden, kan der dermed stadig blive slåskampe med fagforeningerne om beløb over 1.500 kroner.

En medarbejder med skiftende arbejdstider og dermed skiftende løn, der har fået udbetalt nogle hundrede kroner for meget om måneden i to år, kan godt have modtaget mange tusinde kroner i god tro, har Dennis Kristensen, formand for Fag og Arbejde, tidligere vurderet overfor Computerworld.

De i alt 44 millioner kroner, Accenture har fundet frem til, firmaet udbetalte for meget, er kun et foreløbigt tal.

Kommunen og Accenture forventer, at der senere vil dukke en række sager om forkert ferieudbetaling op.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere