Jægerkorpset i aktion mod domænehaj

Skatteyderne skal se, hvad deres penge bruges til. Derfor har Jægerkorpset været nødt til at gå i aktion mod en modig domænehaj, som har forsøgt at lukrere på korpsets navn på nettet.

At lægge sig ud med nogle af verdens bedst trænede elitesoldater for at skaffe et par ekstra klik til en webside, må siges at være modigt, måske ligefrem dumdristigt.

Det er ikke mindre, hvad Thomas Paludan har valgt at gøre ved at købe adresserne jaegerkorpset.dk og jægerkorpset.dk og sende besøgende videre til tilbudsguiden.dk. Piraten har fornuftigt nok valgt at være anonym i DK-Hostmasters database.

Sagen var på dagsordenen ved det seneste møde i Klagenævnet for Domænenavne, og her blev den ordnet uden brug af natkikkerter eller automatvåben.

Domænepiraten blev dømt til at aflevere domænet til Jægerkorpset inden for fire uger.

Mindre hemmelighedskræmmeri

Domænerne har været på Thomas Paludans hænder siden 2003, men det var først i 2005, at Jægerkorpset gik i aktion.

Det skyldtes, at Jægerkorpset indtil for nyligt har levet et meget stille liv på nettet.

– Vi besluttede, at vi skulle gå mere ud offentligt med information om Jægerkorpset og vores aktiviteter. Både så skatteyderne kan se, hvordan deres penge bliver brugt, og så vi kan få fat i flere aspiranter, siger oberstløjtnant Henrik Friis, chef for Jægerkorpset.

En ny webside var blandt initiativerne, der afløste en regel gennem mange år om aldrig at fortælle offentligheden om specialenhedens gøren og laden.

En søgning på Jægerkorpset i Google viser, at elitesoldaterne er populære, men ikke har gjort meget ud af at søgemaskineoptimere deres websider. Der er 25.600 hits, heriblandt mange fansider, men den officielle side for Jægerkorpset kommer først på side to.

Blandt de mange fansider, som private har lavet for Jægerkorpset, findes jaegerkorpset.ninja.dk.

Relevante links

Jægerkorpsets officielle hjemmeside

Klagenævnets afgørelse om jægerkorpset.dk (PDF)
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Keybalance A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Årets CISO 2021

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2021 på denne konference.

05. oktober 2021 | Læs mere


Dynamics Excellence Day 2021 - indblik, best practice og øget værdi

Med Microsoft Dynamics 365 er Microsoft rykket mod skyen og har fuld integration til både Dynamics, CRM, Office 365, Power BI og Cortana. Det giver utrolig mange muligheder, hvis du griber det rigtigt an. Vi sætter fokus på værdiskabelse og forbedring for både nuværende og nye Dynamics-brugere.

07. oktober 2021 | Læs mere


CISO Trends 2021: Sikkerhed, trusler og strategi

Vi kan ikke komme uden om, at CISO'ens rolle bliver mere og mere markant i de fleste organisationer grundet det evigt omskftelige trusselsbillede. It-sikkerhed er forlængst blevet en forretningskritisk disciplin, hvor dele af og hele organisationer kan blive lagt ned af at enkelt angreb. Derfor ser vi nærmere på det overordnede trusselsbillede, og hvordan CISO'erne konstant skal være på vagt over for nye trusler.

12. oktober 2021 | Læs mere