Jægerkorpset i aktion mod domænehaj

Skatteyderne skal se, hvad deres penge bruges til. Derfor har Jægerkorpset været nødt til at gå i aktion mod en modig domænehaj, som har forsøgt at lukrere på korpsets navn på nettet.

At lægge sig ud med nogle af verdens bedst trænede elitesoldater for at skaffe et par ekstra klik til en webside, må siges at være modigt, måske ligefrem dumdristigt.

Det er ikke mindre, hvad Thomas Paludan har valgt at gøre ved at købe adresserne jaegerkorpset.dk og jægerkorpset.dk og sende besøgende videre til tilbudsguiden.dk. Piraten har fornuftigt nok valgt at være anonym i DK-Hostmasters database.

Sagen var på dagsordenen ved det seneste møde i Klagenævnet for Domænenavne, og her blev den ordnet uden brug af natkikkerter eller automatvåben.

Domænepiraten blev dømt til at aflevere domænet til Jægerkorpset inden for fire uger.

Mindre hemmelighedskræmmeri

Domænerne har været på Thomas Paludans hænder siden 2003, men det var først i 2005, at Jægerkorpset gik i aktion.

Det skyldtes, at Jægerkorpset indtil for nyligt har levet et meget stille liv på nettet.

– Vi besluttede, at vi skulle gå mere ud offentligt med information om Jægerkorpset og vores aktiviteter. Både så skatteyderne kan se, hvordan deres penge bliver brugt, og så vi kan få fat i flere aspiranter, siger oberstløjtnant Henrik Friis, chef for Jægerkorpset.

En ny webside var blandt initiativerne, der afløste en regel gennem mange år om aldrig at fortælle offentligheden om specialenhedens gøren og laden.

En søgning på Jægerkorpset i Google viser, at elitesoldaterne er populære, men ikke har gjort meget ud af at søgemaskineoptimere deres websider. Der er 25.600 hits, heriblandt mange fansider, men den officielle side for Jægerkorpset kommer først på side to.

Blandt de mange fansider, som private har lavet for Jægerkorpset, findes jaegerkorpset.ninja.dk.

Relevante links

Jægerkorpsets officielle hjemmeside

Klagenævnets afgørelse om jægerkorpset.dk (PDF)
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


OT-sikkerhed i produktionsmiljøer - hvor kommer truslerne fra og hvordan opnår I optimal modstandsdygtighed overfor cyberangreb?

Til trods for den intense fokus på cybersikkerhed og NIS2 er mange produktionsvirksomheder og organisationer stadig usikre på, hvad de konkret skal gøre for at sikre, at de lever op til direktivets nye skærpede krav, når det gælder risikostyring, dokumentation og indberetning samt kravene om at garantere sikkerheden igennem hele forsyningskæden – og det ansvar, der følger med.

10. oktober 2023 | Læs mere


Øg virksomhedens agilitet med modulære og fleksible forretningssystemer

Hvordan kan kravet til øget fleksibilitet og agilitet afspejles i din virksomheds valg af forretningssystemer? Med udgangspunkt i Microsoft Dynamics 365-platformen giver vi i webinaret inspiration til, hvordan du bliver i stand til at reagere hurtigt på skiftende markedsvilkår, begivenheder og kriser, der kan udfordre din forretning.

11. oktober 2023 | Læs mere