Jægerkorpset i aktion mod domænehaj

Skatteyderne skal se, hvad deres penge bruges til. Derfor har Jægerkorpset været nødt til at gå i aktion mod en modig domænehaj, som har forsøgt at lukrere på korpsets navn på nettet.

At lægge sig ud med nogle af verdens bedst trænede elitesoldater for at skaffe et par ekstra klik til en webside, må siges at være modigt, måske ligefrem dumdristigt.

Det er ikke mindre, hvad Thomas Paludan har valgt at gøre ved at købe adresserne jaegerkorpset.dk og jægerkorpset.dk og sende besøgende videre til tilbudsguiden.dk. Piraten har fornuftigt nok valgt at være anonym i DK-Hostmasters database.

Sagen var på dagsordenen ved det seneste møde i Klagenævnet for Domænenavne, og her blev den ordnet uden brug af natkikkerter eller automatvåben.

Domænepiraten blev dømt til at aflevere domænet til Jægerkorpset inden for fire uger.

Mindre hemmelighedskræmmeri

Domænerne har været på Thomas Paludans hænder siden 2003, men det var først i 2005, at Jægerkorpset gik i aktion.

Det skyldtes, at Jægerkorpset indtil for nyligt har levet et meget stille liv på nettet.

– Vi besluttede, at vi skulle gå mere ud offentligt med information om Jægerkorpset og vores aktiviteter. Både så skatteyderne kan se, hvordan deres penge bliver brugt, og så vi kan få fat i flere aspiranter, siger oberstløjtnant Henrik Friis, chef for Jægerkorpset.

En ny webside var blandt initiativerne, der afløste en regel gennem mange år om aldrig at fortælle offentligheden om specialenhedens gøren og laden.

En søgning på Jægerkorpset i Google viser, at elitesoldaterne er populære, men ikke har gjort meget ud af at søgemaskineoptimere deres websider. Der er 25.600 hits, heriblandt mange fansider, men den officielle side for Jægerkorpset kommer først på side to.

Blandt de mange fansider, som private har lavet for Jægerkorpset, findes jaegerkorpset.ninja.dk.

Relevante links

Jægerkorpsets officielle hjemmeside

Klagenævnets afgørelse om jægerkorpset.dk (PDF)




IT-JOB

Udviklings- og Forenklingsstyrelsen

IAM-medarbejder

Saab Danmark A/S

System Engineer

Optum Computational Engineering ApS

SW developer

Udviklings- og Forenklingsstyrelsen

Erfaren løsningsarkitekt til komplekst systemlandskab
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning: Skab enestående kundeoplevelser med viden og data i centrum

Data står i centrum, når du skal styrke kundeoplevelsen – eller det burde det i hvert fald gøre. På denne konference vil du møde eksperter indenfor CX og komme i dybden med, hvordan du sætter data, transparens og viden til at arbejde for dig i din Customer Experience-strategi.

07. maj 2024 | Læs mere


Kunstig Intelligens (AI) Masterclass - fra futuristisk idé til uundværlig ressource

Velkommen til en Masterclass om kunstig Intelligens (AI) og den transformative kraft, som kan tage din organisation og karriere til næste niveau. AI er gået fra at være en futuristisk idé til at blive en uundværlig ressource for virksomheder over hele verden og har allerede sat sit præg på den måde, som vi arbejder på, træffer beslutninger og kommunikerer med vores kunder.

07. maj 2024 | Læs mere


Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere