Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

JP vinder første slag mod Muhammed-hackere

Efter mere end en uges hackerangreb ser det nu ud til at Jyllands-Posten har vundet første slag i krigen mod Muhammed-hackerne. Men ingen ved, hvad der venter af store angreb, advarer sikkerheds-eksperter.

Siden sagen om de 12 tegninger af Muhammed rullede, har Metropol Online, som hoster jp.dk, arbejdet på højtryk for at afværge voldsomme angreb fra Muhammed-hackerne.

Og arbejdet har kastet frugt af sig og første slag i krigen om jp.dk er vundet, mener Alex Deichmann Jakobsen, som er udviklingschef hos Metropol Online.

Den vigtigste årsag til, at jp.dk nu kører mere stabilt, er at Metropol Online sidste fredag installerede en kraftigere firewall og adskilte jp.dk's server fra de øvrige sites.

Det har været med til at få hackerne til at skyde mere spredt mod danske websites, der angribes i noget, som it-eksperter ikke tøver med at kalde et "bombardement".

Metropol Online ved dog godt, at en kraftigere firewall og ip-filtrering langt fra kan garantere, at hackerangrebene stopper.

Hvem pisser længst?

- Det er lidt en hvem-pisser-længst konkurrence. Vi har afværget en række simple angreb, men nu opruster hackerne måske til mere avancerede angreb, siger Alex Deichmann Jakobsen.

Det bekræfter Preben Andersen, som er leder af sikkerheds-organisationen DK-Cert.

- Man kan ikke gardere sig mod denne type angreb. Man kan kun sætte sig ned og vente på, at det holder op, siger han.

Hackerangrebene har givet masser af ekstra arbejde for Metropol Online. Men der er i al fald en enkelt glædelig ting at se efter angrebet, fortæller Alex Deichmann Jakobsen.

- Kundernes sites har måske været nede i korte perioder. Men deres sikkerhed har på intet tidspunkt været i krise, siger Alex Dichmann Jakobsen.

Ulf Munkedal, som er direktør i it-sikkerhedsfirmaet FortConsult, bekræfter at antallet af hackerangreb mod danske websites er eksploderet.

- Vi er under bombardement. Antallet af succesfulde hackerangreb på danske domæner er steget fra normalt fem til 10 sider om ugen til 200 om ugen, siger Ulf Munkedal.

- I denne weekend alene blev 348 danske sider hacket, mens tallet for mandag nåede op på 60 angreb. Og det er helt sikkert på grund af Muhammed-tegningerne, siger Ulf Munkedal.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere