Børsnoterede DSV ramt af stort it-nedbrud

De seneste døgn har transportfirmaet DSV's centrale transportsystem været lammet af nedbrud. Systemet holder styr på transportopgaver i det meste af Europa. IBM forsøger at løse problemerne.

Den børsnoterede danske transport- og logistikgigant DSV, der blandt andet står bag DFDS Transport, har hele ugen været plaget af et nedbrud i det centrale it-system.

Nedbruddet har ramt det transportsystem, der benyttes til at følge selskabets transportopgaver i det meste af Europa, fortæller koncerndirektør Kurt Larsen.

Flere dage

- Vi har måttet klare os mere eller mindre manuelt de seneste dage. Normalt bruger vi systemet til opgaver som at styre og registrere vores sendinger, siger Kurt Larsen.

- Vi kan godt klare os uden systemet, men det er bestemt ikke en nem opgave, siger han.

Nedbruddet har lammet systemet i flere dage.

Konsulenter fra IBM arbejder i øjeblikket sammen med DSV's egne folk og it-partnerne Accenture og IBM-ejede DMdata på at løse problemerne.

De er opstået i kølvandet på en modernisering af DSV's egenudviklede transportsystem.

IBM på opgaven

Selve moderniseringen er gennemført af IBM, og systemet har efterfølgende være i drift uden problemer, fortæller Kurt Larsen.

Nedbruddet opstod af endnu ukendte årsager først for nogle dage siden, da man koblede DSV's svenske afdeling på systemet. Det benyttes i forvejen af DSV i det meste af Europa.

- Vi får god hjælp fra ikke mindst IBM, der har hentet eksperter ind for at hjælpe. Vi har en forventning om, at problemerne er løst, når vi starter op i morgen, siger Kurt Larsen.

Det var også IBM, der som it-leverandør stod med en del af aben, da Danske Banks it-system i 2003 gik ned i fire dage.

Danske Bank sagde undskyld til kunderne med en kontant afregning på samlet mellem 40 millioner og 50 millioner kroner til kunder, der kunne dokumentere et tab.

Regningen blev delt mellem banken og IBM, der som betaling angiveligt leverede forskellige ydelser til banken.

IBM ønsker kun at oplyse til Computerworld, at det alene er DSV, der udtaler sig til offentligheden.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere


Computerworld Summit 2024

Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

23. maj 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere