Størrelsen afgør biometri-sikkerhed

Amerikanske forskere har opstillet en formel for, hvor stort et billede en fingeraftrykslæser skal bruge for at give en sikkerhed, der svarer til et traditionelt password.

En gruppe forskere fra University of Buffalo har udarbejdet en forbedret specifikation for brug af fingeraftryk i stedet for adgangskoder til eksempelvis netværk eller håndholdte computere.

Fingeraftrykslæsere er begyndt at dukke op i blandt andet bærbare pc'er, men selv om et fingeraftryk holder i byretten, er det ikke ensbetydende med, at det automatisk gør netværket mere sikkert.

Kan snydes med afstøbninger

Italienske forskere har tidligere demonstreret, hvordan fingeraftrykslæsere kan snydes med afstøbinger i modellervoks.

Det problem kunne løses ved hjælp af en algoritme, som tog højde for, at en ægte levende finger "sveder".

Men de fleste fingeraftrykslæsere tager i dag blot delvise fingeraftryk, enten på grund af sensorens størrelse eller på grund af måden, hvorpå personen presser fingeren mod læseren.

Det amerikanske forskerhold har derfor udarbejdet en algoritme, som blandt andet specificerer, hvor stor sensoren skal være for at give en sikkerhed, der svarer til at indtaste en adgangskode.

- For første gang har vi fastslået det mindste areal, der kræves til fingeraftrykslæsning for at opnå et sikkerhedsniveau der svarer til en adgangskode på seks tegn, siger professor Venu Govindaraju fra University of Buffalo.

Hvis et firma i stedet vælger at gå på kompromis med en mindre følsom aflæser, kan antallet af punkter på fingeraftrykket, som er nok til at give adgang, reelt give lavere sikkerhed end et traditionelt password.

Forskernes algoritme tager også højde for, at fingeraftrykket bliver forvredet, når fingeren presses mod aflæseren, hvilket kan få aftrykket til at se forskelligt ud mellem to aflæsninger.

Derfor skal der være plads til en vis afvigelse uden at gå på kompromis med sikkerheden.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
NIS2 og Compliance

På denne dag får du indsigt i, hvilke metodikker og løsninger, der får enderne til at mødes i en verden med stadig skrappere regulatoriske krav til sikkerhed – hvilket f.eks. det kommende NIS2-direktiv er udtryk for – samt kunders og myndigheders forventninger til din compliance.

04. juni 2024 | Læs mere


Digitaliseringsledelse 2024 - Sådan indtager du rollen som udviklingsdirigent

Vi dykker ligeledes med i, hvordan du i praksis skaber en hurtig og effektiv udviklingsorganisation trods legacy, siloer og digital gæld. Samt hvordan du bygger bro mellem teknologi, data, kunder, effektive processer og nye ideer. Vel at mærke samtidig med, at både forretningen og andre interne stakeholders har en liste over forventninger, der vokser hurtigere end dit budget.

04. juni 2024 | Læs mere


Årets CIO 2024

Vi skal finde Årets CIO 2024 og den kvinde eller mand, som i et helt år kan bryste sig af at være landets bedste CIO.

06. juni 2024 | Læs mere