Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Minister afviser ny undersøgelse af museskader

Der er intet behov for at undersøge sammenhængen mellem musearbejde og smerter nærmere, mener beskæftigelsesminister Claus Hjort Frederiksen (V). Han vil ikke arbejde for at få museskader anerkendt som arbejdsskader.

Beskæftigelsesminister Claus Hjort Frederiksen (V) vil ikke sætte gang i nye initiativer med henblik på at få smerter efter musearbejde anerkendt som arbejdsskader eller som en erhvervssygdom.

Det skriver ministeren i et svar til Enhedslistens arbejdsmarkeds-ordfører Jørgen Arbo-Bæhr.

Ministeren fastslår på baggrund af Arbejdsskade-styrelsens gennemgang af forskningen på området, "at der ikke er tilstrækkelig dokumentation for den medicinske sammenhæng mellem sygdomme eller smerter i hånden, underarmen, albuen og nakke/skulderen og arbejdet med computer."

Ingen undersøgelser

Claus Hjort Frederiksen mener, at de to undersøgelser fra Arbejdsskadestyrelsen har kortlagt den aktuelle arbejdsmedicinske viden om sammenhængen mellem musearbejde og smerter.

"Jeg finder derfor ikke grundlag for at iværksætte yderligere undersøgelser af området", skriver han.

I Teknisk Landsforbund er arbejdsmiljøkonsulent Allan Petersen langt fra enig i, at der ikke er behov for yderligere undersøgelser af området.

- Vi er ikke i tvivl om, at de her skader findes. Vi har medlemmer, der må opgive deres arbejde på grund af smerter efter musearbejde. Problemet er, at der ikke er formuleret en entydig diagnose, og den må man arbejde for at få frem, siger Allan Petersen.

Han henviser til, at Arbejdsskadestyrelsens seneste undersøgelser netop viser, at der ikke er tilstrækkelig dokumentation for en medicinsk sammenhæng mellem smerter og computerarbejde.

Ny prøvesag

Den dansksvenske professor ved Arbetslivsinstituttet i Göteborg, Jørgen Winkel, har tidligere kritiseret Arbejdsskadestyrelsens undersøgelse af museskader.

Han er utilfreds med, at den forudsætter, at der skal være en klinisk diagnose, for at skaderne kan anerkendes.

- Det er Arbejdsskadestyrelsen, der har sat rammerne for undersøgelsen, men jeg er ikke enig i, at det er rimeligt at sætte de rammer. Det er ikke en klinisk diagnose, der afgør, om Fru Jensen bliver hjemme fra arbejde. Det er, hvorvidt hun har ondt, sagde Jørgen Winkel tidligere på ugen til Politiken.

Fagforbundet HK/Privat har tidligere over for Computerworld gjort det klart, at forbundet er utilfreds med Arbejdsskadestyrelsens udmeldinger om museskader.

Forbundet er nu på vej med en prøvesag, som forbundet håber vil danne præcedens.

Den drejer sig om en mand, der i dag har kroniske smerter efter fem års musearbejde med op mod 12.000 klik om dagen.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere