Forsvarsministeriet skyder 156 mio. kr. i ESDH

Forsvarsministeriet implementerer for 156 millioner kroner en ny ESDH-løsning for hele ministeriets sagsområde. Den store udfordring bliver integrationen til Forsvarets milliarddyre SAP-baserede DeMars-system.

Forsvarskommandoen skal stå i spidsen for implementeringen af et af Danmark hidtil største systemer til elektronisk sags- og dokumenthåndtering (ESDH) med op mod 10.000 brugere.

Den nye ESDH-løsning skal benyttes på hele Forsvarsministeriets område og i ministeriets departement.

Nye opgaver

Den samlede pris for anskaffelse og implementering ligger frem til 2008 på 156 millioner kroner og afventer i øjeblikket en godkendelse fra Folketingets finansudvalg, oplyser chef for forsvarets it-afdeling, kommandør Jesper Britze.

- Forsvaret er i forlængelse af det seneste forsvarsforlig i gang med en strukturomlægning, så vi kommer til at bruge flere ressourcer på det operative arbejde og færre på de støttende funktioner. Et skridt i den retning er at effektivisere det administrative arbejde via et fælles ESDH-system, siger Jesper Britze.

En af de største udfordringer i implementeringen bliver at få systemet til at snakke sammen med Forsvarets gigantiske SAP-baserede virksomhedssystem DeMars.

- Kernen i Forsvarets viden kommer til at ligge i DeMars og i det nye ESDH-system, og vi skal derfor sikre, at vi får de nødvendige forbindelser mellem de to systemer for at skabe overblik i vores sager, siger Jesper Britze.

Han forudser, at der kan opstå problemer i forbindelse med integrationen.

Risikoen er imidlertid væsentlig mindre, end hvis der var tale om integration mellem langt flere systemer, mener han.

CSC vinder opgaven

Ifølge Jesper Britze skal det nye system leveres af it-leverandøren CSC med Scanjour og PLS Rambøll som underleverandører.

Konsortiet er et af tre, som er udpeget til levering af ESDH i det offentlig via de såkaldte FESD-rammekontrakter.

Udover effektiviseringer på Forsvarsministeriets administrative side skal det nye ESDH-system sikre en ensartet praksis i journaliseringen på hele ministeriets område.

- Det journalsystem, som de fleste i dag anvender under Forsvarskommandoen, er under udfasning, og det betyder, at vi under alle omstændigheder skulle i gang med en udskiftning, siger Jesper Britze.

Bag det forældede journalsystem står Software Innovation, der trods selskabets status som FESD-leverandør dermed har tabt leverandør-kapløbet hos Forsvaret til konsortiet med CSC og Scanjour.

Vælger samme løsning

Ifølge Jesper Britze forventes valget af CSC-konsortiet på længere sigt at give Forsvarsministeriet nogle fordele i forhold til dokumentudveksling på tværs af ministerier.

CSC-konsortiet er i forvejen ESDH-leverandør i Fødevareministeriet, Trafikministeriet, Videnskabsministeriet, Socialministeriet og Miljøministeriet og forhandler endvidere i øjeblikket med Beskæftigelsesministeriet.

Under implementeringen af Forsvarsministeriets ESDH-system skal CSC stå for driften af løsningen.

- Når systemet er implementeret har vi tre muligheder. Vi kan lade CSC fortsætte, vi kan selv tage det hjem eller vi kan finde en anden til at løse opgaven, siger Jesper Britze.

Tilsvarende er Forsvarets gigantiske ERP-system DeMars leveret af IBM, mens det nu er Siemens Business Services, der står for driften




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere