Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Danske spil-dværge jagter guldet

Reportage: For danske spilfirmaer var spilmessen E3 i Los Angeles et spørgsmål om at skaffe de livsnødvendige forretningspartnere og ny kapital.

Los Angeles: Spilmessen E3 i Los Angeles ligner for de udenforstående et gigantisk "netparty" tilsat DJ's, fotomodeller og oppustelige gummisværd.

Men under overfladen er Electronic Entertainment Expo stadig en branchemesse, hvor det gælder om at få skabt de forretningsforbindelser, der sikrer fortsat overlevelse.

Det gjaldt især de små danske firmaer, der var repræsenteret på E3 på den fællesnordiske stand, der lå i skyggen af Sonys gigantiske stand.

Anti-boothbabes

Danske Runestone havde blot en uge inden åbningen af E3 åbnet selskabets online-rollespil Seed for publikum.

Selskabet har fået støtte til udviklingen af spillet fra Østjysk Innovation, men det lille firma har ikke et markedsføringsbudget, der kan konkurrere med de internationale konkurrenter.

Derfor skulle E3 først og fremmest bruges til at få skabt opmærksomhed om spillet.

Vitaminindsprøjtning

- Det har været en kæmpe vitaminindsprøjtning at være herovre. Det er fedt, at der er så mange, der reagerer positivt på vores spil, og vi har haft meget trafik på standen. Med vores jyske beskedenhed var vi bange for, at vi bare ville komme til at stå ovre i hjørne for os selv, siger direktør Lars Kroll fra Runestone.

Det har dog krævet en ekstra dosis kreativitet for at lokke folk til blandt de højtråbende konkurrenter.

Runestone besluttede sig derfor for at hyre en gruppe "anti-boothbabes" som modstykke til de letpåklædte piger, andre firmaer benytter sig af på E3.

- Vores anti-boothbabes går rundt i kedeldragter og er mere fjollede end glitzede boothbabes. Alle andre steder er det flotte piger, der sælger, men her vrimler det med dem, så for at få opmærksomhed, må man gøre noget andet, siger Lars Kroll.

For Runestone var målet hovedsageligt at skaffe interviews med de internationale spilmagasiner for på den måde at nå ud til spillets målgruppe.

Det sekundære mål var at forsøge at finde en forretningspartner, der kunne hjælpe med at få bragt spillet ud på det store asiatiske marked for onlinespil.

Distributørjagt

Danske Guppyworks, der er på vej til at færdiggøre selskabets familiespil om den unge H.C. Andersen, var ligeledes i Los Angeles på jagt efter distributører til det næsten færdige spil.

Ud over at stå for salget af spillet, skal disse partnere også hjælpe med at få skabt de forskellige sprogversioner af spillet til de lokale markeder.

Indtil videre ser spillet ud til at kunne udkomme på 10 forskellige sprog, men Guppyworks håber at kunne fordoble det antal.

Ifølge direktør Per Rosendahl er en del af arbejdet med at få skabt forretningskontakterne allerede gjort hjemmefra, men derfor er stemningen på E3 stadig en vigtig brik i at få lukket handlerne.

- Det hjælper, når man pludselig ser andre interessere sig for noget, man selv har kig på, siger Per Rosendahl.

Han kunne derfor underskrive sit livs først håndskrevne kontrakt med svenske Pan Vision, som skal stå for den skandinaviske distribution af spillet.

Guppyworks har selv stået for en stor del af finansieringen af spillet, men har også fået støtte fra Syddansk Innovation og Vækstfonden.

Risikovillige investorer

For det ambitiøse danske spilfirma ZeitGuyz er det netop finansieringen, der mangler.

Firmaet er stiftet af veteraner fra blandt andet IO Interactive, og den foreløbige finansiering kommer derfor hovedsageligt fra de royalties, som holdet har tjent på at deltage i de tidligere successer som Hitman.

Men de penge rækker ikke til at udvikle et færdigt spil i den klasse, ZeitGuyz satser på.

Derfor var selskabet på E3 på jagt efter at få en kontrakt i hus med en udgiver, der var villig til at investere den nødvendige kapital, efter en række udgivere allerede havde vist interesse efter at have set selskabets første demo af spillet på Game Developer Conference tidligere på året.

- Vores mission er at få snævret feltet ind, så vi ikke skal fortsætte med at have 12 kandidater. Vi skal have fundet en udgiver, der forstår, at det her først kommer i 2008, siger direktør Morten Iversen fra ZeitGuyz.

Han efterlyser dog samtidig gerne danske investorer, der vil skyde penge i projektet, så firmaet får ro til at kunne lukke den helt rigtige aftale med en stor udgiver.

- Mange danske investorer mangler international horisont. Det ville være rart, hvis de var mere risikovillige og havde kompetente folk til at udvælge projekter, siger Morten Iversen.

Selskabet har dog været i kontakt med interesserede danske investorer, men mange holder sig ifølge Morten Iversen tilbage, så længe der ikke er fundet en udgiver.

- Det var det samme, da vi lavede Hitman. Da måtte vi også gå rundt med hatten i hånden, siger Morten Iversen.

Demo færdiggjort på hotellet

Selskabet har fået omkring 370.000 kroner af EU til udviklingen, men det rækker sammen med stifternes royalties kun til udviklingen af konceptet, spiluniverset og to foreløbige demo-versioner.

ZeitGuyz' spilprojekt er et actionspil med arbejdstitlen "Urban Mysteries", hvor spilleren blandt andet rejser tilbage i tiden og bliver tvunget til at træffe valg, der påvirker den nutid, han vender tilbage til.

Spillet benytter sig af middleware til blandt andet den kunstige intelligens og grafikken, hvilket sammen med udviklernes erfaring gjorde det muligt at få sat en dugfrisk interaktiv demo-udgave sammen specielt til E3.

- Vi gjorde den faktisk færdig herovre på hotellet, forklarer chefprogrammør Caspar Strandbygaard fra ZeitGuyz.

Alligevel viste demo-versionen både det specielle spilunivers og spillets gameplay.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere