Aalborg-telefirma på vej mod børsnotering

Aalborgensiske WirTek følger i hælene på andre vækstorienterede it-firmaer og går efter en notering på First North-minibørsen. WirTek regner med at hente 35 millioner kroner ved noteringen. De skal bruges på vækst, vækst, vækst.

Det aalborgensiske telefirma WirTek har formelt ansøgt om lov til at blive noteret på minibørsen First North.

Dermed står selskabet til at blive det næste i række af de mange danske teknologi-firma, der inden for det seneste halve års tid er gået på børsen.

WirTek - der har 43 medarbejdere - regner med at kunne hente 35 millioner kroner i dugfrisk kapital ved en notering på mini-børsen.

De penge skal bruges til at finansiere den ekspansive internationale strategi, som WirTek satte i gang for et års tid siden efter at have levet efter mere gammeldags dyder i sine første leveår, fortæller administrerende direktør Michael Aaen.

- Markedet er der, og vi har kompetencerne. Så nu handler det simpelthen om at udnytte mulighederne, siger han.

Investerer i vækst

WirTek vil bruge de 35 millioner kroner på at komme ordentligt ind på store markeder som Tyskland, Sverige, Finland og andre steder.

Især i Tyskland er selskabet på udkig efter interessante opkøbsemner, der kan skubbe på vækstplanerne.

- Men vækststrategien handler ikke kun om øget salg og om at åbne projektkontorer, men også om at internationalisere vores forretning, fortæller Michael Aaen.

Derfor har selskabet købt det lille rumænske selskab CodeWizards, der nu er i gang med massiv opgradering af medarbejderstaben.

I dag har selskabet fem medarbejdere, og det er planen, at dette antal er blevet øget til omkring 30 om få måneder.

Strømmer til børsen

En række danske teknologiselskaber er i den seneste tid blevet noteret på børsen og flere står på spring.

Spilfirmaet Deadline Games blev det første selskab på minibørsen First North, hvor det er noteret med biotek-firmaet Aresa samt søgefirmaet Notabene.

Også den danske pc-producent Zepto Computers har varslet, at selskabet sigter efter en notering inden nytår, ligesom Olicom-selskabet Safira er på vej.

Hertil kommer, at CMS-leverandøren cBrain i februar blev noteret på den rigtige børs, Københavns Fondsbørs.

- For os er der meget strenge krav for at blive noteret på Københavns Fondsbørs, og det vil virke lidt underligt at sidde som et så lille selskab på den almindelige børs. First North har derimod mere fokus på vækstfirmaer, siger Michael Aaen.

Ligesom cBrain - der solgte aktier via nettet - vil WirTek gøre det let for småsparere og andre at købe aktier i selskabet.

Søgefirmaet har derfor indgået et samarbejde med GP Børsmæglerselskab om den nye tekniske platform Capitrader.dk, der gør det muligt allerede nu at tilmelde sig en liste på nettet.

Samme model anvendte Notabene, da selskabet blev noteret.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere