Analytiker: Mærsk glad for at slippe for Defence

Ifølge IDC-analytiker er A.P. Møller-Mærsk Gruppen godt tilfreds med at slippe af med Mærsk Data Defence, der blev tilbage i rederigruppen, da Mærsk Data i 2004 blev solgt til IBM.

Rederigruppen A.P. Møller-Mærsk er sandsynligvis godt tilfreds med at slippe af med it-selskabet Mærsk Data Defence for en estimeret pris på 73 millioner kroner.

Det skyldes, at selskabet siden salget af Mærsk Data til IBM i 2004 har ligget uden for koncernens kerneforretning, siger analysedirektør Karsten Fogh Ho-Lanng hos IDC Nordic.

Udmeldingen kommer, efter Mærsk Data Defence mandag annoncerede, at selskabet bliver overtaget af den svenske forsvars-konkurrent Saab.

Få købere
- Set fra A.P. Møller-Mærsk er Mærsk Data Defence formentlig en del af forretningen, som man nok helst ville have solgt samtidig med, at man solgte Mærsk Data til IBM, siger Karsten Fogh Ho-Lanng.

- Derfor giver det også rigtig god mening, at koncernen nu er sluppet af med selskabet til svenske Saab, siger han.

Prisen for overtagelsen estimerer svenske Saab til 73 millioner kroner.

Administrerende direktør i Mærsk Data Defence, Henrik H. Ekmann, ønsker heller ikke at komme prisen nærmere.

Svært at finde køber
Ifølge IDC-analytiker Karsten Fogh Ho-Lanng kan det imidlertid have været svært for A.P. Møller-Mærsk overhovedet at finde en køber til selskabet.

I Danmark har den danske kæmpe inden for forsvars-it, århusianske Terma, været et oplagt bud på en køber.

Selskabet vil til Computerworld ikke oplyse, hvorvidt det har været interesseret i Mærsk Data Defence eller ej.

- Vi har ingen kommentarer til spørgsmålet, siger kommunikationsdirektør Kasper Rasmussen.

Hos Mærsk Data Defence ønsker heller ikke direktør Henrik H. Ekmann at oplyse, om der har været andre mulige købere med i opløbet om selskabet.

- Både medarbejderne og ledelsen i Mærsk Data Defence er meget tilfreds med den aftale, der er indgået mellem A.P. Møller-Mærsk og Saab, siger Henrik H. Ekmann.

Lovændring åbner for salg
Et salg af Mærsk Data Defence til en køber uden for Danmark har frem til for ganske nylig været kompliceret af den danske lovgivning om krigsmateriel, der har forudsat et overvejende dansk ejerskab af virksomheder, der leverer løsninger til det danske forsvar.

Med en lovændring i denne måned er der imidlertid blevet åbnet for, at selskaber fra visse andre lande også helt eller delvist kan eje en virksomhed i den danske våbenindustri som Mærsk Data Defence med godkendelse fra de danske myndigheder.

Ifølge administrerende direktør Henrik H. Ekmann forventes svenske Saabs overtagelse af Mærsk Data Defence at falde på plads senere på året under forudsætning af netop en godkendelse fra de danske myndigheder.

- Saab er en af de største virksomheder i den svenske våbenindustri, og samlet set giver det god mening, at det er dem, man i A.P. Møller-Mærsk Gruppen har ønsket at handle med, siger IDC-analysedirektør Karsten Fogh Ho-Lanng.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Nye muligheder for lynhurtig planning optimization i Dynamics 365 SCM

Hurtigere omstilling i virksomhedens supply chain er blevet et must og med de nye muligheder for lynhurtig planning optimization i Dynamics 365 SCM får du en fleksibel og skalerbar MRP-motor.

20. januar 2021 | Læs mere


Digital Vækst 2021

Vi ved, at fremtidens vindervirksomheder er digitale. På konferencen undersøger vi de tre vigtigste aspekter i den digitale transformation: Forretningsmodellerne, de menneskelige og organisatoriske faktorer samt valget af teknologier. I tre Digitale Dilemmaer giver vi en række digitale frontløbere fem minutter hver til at levere deres bedste guldkorn, og herefter åbner vi for spørgsmål fra salen – også digitalt. Diskussionen modereres af chefredaktør på Computerworld, Lars Jacobsen.

21. januar 2021 | Læs mere


Strategiske it-sikkerhedsdage 2021

God it-sikkerhed er blevet en strategisk disciplin der kombinerer ledelse, adfærd, processer og teknologi. Men hvor lægger du niveauet? Hvad er vigtigt for forretningen og den drift? Hvad er knapt så vigtigt? Hvordan indtænker du it-sikkerheds-indsatsen strategisk? Hvad gør du, når skaden er sket? Bliv klogere på ”Strategiske it-sikkerhedsdage 2021: Trusler, tendenser og værktøjer”.

26. januar 2021 | Læs mere


Premium
Fremtiden har aldrig set mere usikker ud for Intel: Her er det, der kan redde – og dødsdømme chip-kæmpen
Computerviews: Intels nyslåede topchef Pat Gelsinger står overfor en stribe rigtig svære beslutninger. Hvis han ikke træder varsomt, vil chip-giganten sandsynligvis sygne hen.
Computerworld
Akut mangel på chip tvinger verdens største bil-producenter til at drosle ned for produktionen af biler
Flere af verdens største bil-producenter er tvunget til at drosle ned for produktionen på grund af mangel på chip, som de ikke kan få leveret.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
Job & Karriere
Microsoft i kæmpe dansk satsning - åbner tre store datacentre i Danmark
Microsoft lancerer kæmpe satsning fra hovedkvarteret i Lyngby. Selskabet åbner tre store bæredygtige datacentre på Sjælland.
White paper
Sådan outsourcer du effektivt – og undgår fælderne
Nogle outsourcer for at minimere omkostningsniveauet, andre for at skaffe ressourcer og spidskompetencer, der er svære at skaffe lokalt – eller af en helt tredje årsag. Der er dog talrige forhold, der er gode at afdække, før man overhovedet begynder at lede en outsourcingudbyder. Man skal klarlægge egne projektbehov samt de spørgsmål og krav, man vil stille samt indsamle viden og erfaringer om, hvordan samarbejdet indledes, drives og styres optimalt. Dertil skal man kende til de hyppigste faldgruber, der kan få et ellers lovende outsourcingsamarbejde til at køre i grøften.