HP indgår forlig med Bluecom

I efteråret sidste år trak HP it-distributøren Bluecom i retten for at sælge ulovligt importeret HP-udstyr. Bluecom, der tidligere været i søgelyset for at sælge falske produkter, har nu indgået forlig med HP.

Et halvt år efter, at Hewlett-Packard beviste, at it-distributøren Bluecom solgte ulovligt importeret HP-udstyr, har de to parter indgået et forlig.

Et forlig, som Bluecoms konstituerede administrerende direktør Uffe Elander angiveligt ikke kender noget til.

- Uffel Elander kender ikke noget til noget forlig med Bluecom og har ingen kommentarer, er den overraskende besked en dame i receptionen overbringer fra Bluecom-direktøren.

En misforståelse

Senere har Uffe Elander ringet til Computerworld for at korrigere den udtalelse:

- Der må være sket en misforståelse. Selvfølgelig kender jeg til forliget, men jeg har ingen kommentarer til det i øjeblikket, siger Uffe Elander.

Ifølge HP indebærer forliget, at Bluecom skal betale erstatning til HP og udlevere de fundne ulovligt importerede produkter.

- Jeg kan ikke oplyse detaljer, men Bluecom skal betale et betydeligt beløb i erstatning og udlevere et betydeligt antal ulovligt importerede produkter, siger Klaus Gregersen, salgschef med ansvar for forhandlerkanalen hos HP.

Som en del af forliget har HP fremover mulighed for at aflægge Bluecom besøg for at sikre, at selskabet ikke igen får ulovligt importerede produkter fra lande udenfor Det Europæiske Økonomiske Samarbejdsområde (EØS-området) på hylderne.

Ikke første gang

Da HP afslørede Bluecom sidste år, var det ikke første gang, at distributøren blev taget med fingrene i en ulovlig kagedåse.

I april 1999 kom det frem, at Bluecom solgte falske bundkort fra ASUSTeK.

Og få dage efter den afsløring skrev Computerworld, at Bluecom udover de falske bundkort også havde solgt brugte netkort som nye, forfalskede Pentium II-processorer og lige så forfalskede Microsoft-mus.

Måneden efter, i maj, fik Bluecom en dom i fogedretten, der tvang virksomheden til at standse sin parallelimport af 3Coms produkter i hele EU.

Tre retssager anlagt

Sagen mod Bluecom er blot én ud af tre retssager om parallelimport, som HP har anlagt i EØS-området inden for de sidste 18 måneder.

Det grå marked, inklusiv illegal import ind i EØS-lande, uautoriserede salg og svigagtige krav om rabat, omsætter på verdensplan for mere end 234 milliarder kroner årligt.

Dette store tal fremgår af en brancheundersøgelse foretaget af konsulentfirmaet KPMG og the Alliance for Grey Market and Counterfeit Abatement (AGMA).




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning: Skab enestående kundeoplevelser med viden og data i centrum

Data står i centrum, når du skal styrke kundeoplevelsen – eller det burde det i hvert fald gøre. På denne konference vil du møde eksperter indenfor CX og komme i dybden med, hvordan du sætter data, transparens og viden til at arbejde for dig i din Customer Experience-strategi.

07. maj 2024 | Læs mere


Kunstig Intelligens (AI) Masterclass - fra futuristisk idé til uundværlig ressource

Velkommen til en Masterclass om kunstig Intelligens (AI) og den transformative kraft, som kan tage din organisation og karriere til næste niveau. AI er gået fra at være en futuristisk idé til at blive en uundværlig ressource for virksomheder over hele verden og har allerede sat sit præg på den måde, som vi arbejder på, træffer beslutninger og kommunikerer med vores kunder.

07. maj 2024 | Læs mere


Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere