Folketinget rykker KMD-salg nærmere

Folketinget vedtog fredag en ny ejerskabslov, der kan tvinge Kommunernes Landsforening til at sælge it-kæmpen KMD. Loven forbyder kommunalt ejede selskaber at have for godt fat i det private marked.

Et salg af de danske it-kæmpe KMD blev efter alt at dømme rykket et skridt nærmere, da et flertal i Folketinget fredag vedtog en ny ejerskabslov, der forbyder kommunalt ejede selskaber at have for godt fat i det private marked.

Loven kan tvinge KMD-ejerne i Kommunernes Landsforening til at ændre strategi for KMD eller til at gå i retning af en opsplitning eller et salg af den danske it-kæmpe, der aggressivt forsøger at vinde markedsandele uden for den kommunale kerneforretning.

Som tidligere omtalt af Computerworld fastslår den nye lov om kommuners og regioners erhvervsaktiviteter, at virksomheder med kommunalt ejerskab maksimalt må hente 25 procent af indtægterne fra det private marked.

KMD-koncernen har et erklæret mål om at tjene en milliard kroner uden for kommunerne allerede i 2008.

I 2005 omsatte KMD i alt for cirka 2,9 milliarder, og selskabet forventer at nærme sig 750 millioner kroner unden for det kommunale marked allerede i 2006.

Med den nye lov skal selskaber, der falder ind under lovens definitioner, være mindst 25 procent ejet af private partnere. I dag er KMD 100 procent ejet af Kommunernes Landsforening gennem holdingselskabet Kommune Holding A/S.

Computerworld har tidligere beskrevet, at KMD har fået en undtagelse fra loven frem til 2012. I et svar Folketingets erhvervsudvalg skriver økonomi- og erhvervsminister Bendt Bendtsen (K) imidlertid, at "KMD senest 1. januar 2012 skal opfylde lovens betingelser".




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere


Computerworld Summit 2024

Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

23. maj 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere