Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Konkurrenter: KMD presser priserne til private

It-kæmpen KMD's kontrakt med dagligvarekoncernen COOP er ifølge flere konkurrenter det seneste eksempel på KMD's særdeles aggressive prispolitik på det private marked.

Det kommunalt ejede it-selskab KMD's nylige kontrakt med dagligvarekoncernen COOP nævnes af flere KMD-konkurrenter som et eksempel på KMD's særdeles aggressive prispolitik på det private marked.

Computerworld har kontaktet en stribe KMD-konkurrenter i kølvandet på beskyldninger mod KMD om prisdumping fra branche-organisationen ITEK under Dansk Industri.

Fra flere sider peges der i den forbindelse på KMD's kontrakt med dagligvarekoncernen COOP. Aftalen løber over tre år og har ifølge KMD en værdi på et større tocifret millionbeløb.

Lave priser

It-leverandøren Electronic Data Systems (EDS) har tidligere haft en del af forretningen med COOP i Sverige og bød på opgaven i Danmark i forbindelse med COOP's nordiske konsolidering på it-området.

- Der er ingen tvivl om, at KMD er gået meget aggressivt til værks rent prismæssigt på aftalen med COOP. Vi går selv efter mere længerevarende og holdbare samarbejdsaftaler, siger direktør Bent Laursen, EDS Danmark.

Hos COOP Norden bekræfter infrastrukturdirektør Lars Frahm, at KMD blandt andet blev valgt på en god pris.

- Vi er købmænd, og det er klart, at prisen har haft indflydelse på vores valg. Jeg vil dog gerne understrege, at vi ikke vælger it-leverandør alene på prisen, men på en række forskellige parametre, siger Lars Frahm.

Intet usædvanligt

EDS-direktør Bent Laursen er en af de få topchefer hos KMD's konkurrenter, der ønsker at udtale sig til citat om KMD's prispolitik.

Han har bemærket selskabets aggressive tilgang til det private marked, men ser ikke umiddelbart et problem i fremgangsmåden.

- KMD har en stærk position på det kommunale marked og vil nu ind på det private. Det holder næppe i længden, hvis det sker med decideret prisdumping. De kommunale kunder vil ikke finde sig i at betale for de private på længere sigt, siger Bent Laursen.

Fra andre konkurrenter lyder vurderingen, at KMD uden tvivl på det seneste har presset priserne for at vinde markedsandel på det private marked. Men at det ikke er specielt usædvanligt for et it-selskab på den måde at købe sig ind på et nyt marked.

Vinder omsætning

- KMD er tilsyneladende indstillet på at løbe en større risiko end andre, og det er vores vurdering, at man bruger en prissætning, der minder om marginalomkostningerne, lyder vurderingen fra en topchef hos en KMD-konkurrent, der ønsker at være anonym.

At KMD flytter sig på det private marked er der ingen tvivl om.

Koncernen øgede i 2005 omsætningen med cirka 450 millioner kroner til 2,9 milliarder kroner.

Alene på erhvervsmarkedet voksede KMD's omsætning med cirka 25 procent, har administrerende direktør Lars Monrad-Gylling tidligere oplyst til Computerworld.

Væksten er en konsekvens af KMD's målrettede strategi om at øge omsætningen uden for det pressede kommunale marked, hvor kommunalreformen vil resultere i færre kommuner og dermed færre kunder.

KMD's strategi vil samtidig stille selskabet bedre, hvis de kommunale ejere i Kommunernes Landsforening ønsker at sælge selskabet, når kommunalreformens vigtige it-opgaver er løst.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Itm8 | IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere