HP køber Mercury Interactive

For godt 27 milliarder kroner overtager HP softwareselskabet Mercury Interactive i sit største opkøb siden overtagelsen af Compaq i 2001. Købet bringer HP op blandt de førende indenfor software-optimering.

Hewlett-Packard overtager det amerikanske softwareselskab Mercury Interactive i en handel til godt 27 milliarder kroner.

Købet er HP's største siden det omstridte og problematiske gigant-opkøb af Compaq i 2001 til mere end 200 milliarder kroner, som i sidste ende var med til at vippe topchef Carly Fiorina af tronen.

Fører HP til tops

Mercury Interactive udvikler og tester forretningssoftware, og HP har store forventninger til fusionen, som vil bringe selskabet op blandt de ledende, når det handler om software til optimering af forretnings-teknologier, såkaldt business technology optimization (BTO).

Selskabet blev ifølge Financial Times opkøbsbytte, da topchef Amnon Landan uventet trak sig i november sidste år på grund af beskyldinger om bagud-dateringer af aktieoptioner.

Amnon Landans opsigelse varslede stormfuldt hav for børsnoterede Mercury Interactive, der i januar blev fjernet fra Nasdaq-børsens handelslister, fordi selskabet havde forsømt at opfylde en række formelle krav.

I sidste måned meddelte det amerikanske finanstilsyn så, at det overvejer en regulær retssag mod en stribe af Mercury Interactives direktører på grund af fup med aktieoptioner.

Det samme gælder op mod 80 andre amerikanske selskaber, der ligeledes mistænkes for at have svindlet med bagud-dateringer af aktieoptioner.

Ifølge Financial Times har aktieoptions-skandalen haft tydelig indflydelse på den pris, som HP har betalt for Mercury Interactive.

Forventer smult vande inden længe

HP oplyser, at selskabet har udvist passende due diligence, samt at selskabet er overbevist om, at sagen vil blive løst på en tilfredsstillende måde inden længe.

HP's topchef, Mark Hurd, siger til Financial Times, at han ikke forventer, at HP fremover for alvor vil til at købe op.

- Men dette var en mulighed, som man ikke får særligt tit. Jeg tror dog ikke, at man vil se HP blive opkøbsivrig i fremtiden, siger han.

Hewlett-Packard forventer at øge sin årlige omsætning indenfor softwareforretningen til mere end 12 milliarder kroner i kølvandet på opkøbet.

Samlet omsætter HP for omkring 540 milliarder kroner om året.

Mercury Interactive har i Danmark været inde i en pæn udvikling med stor omsætningsvækst. Omsætningen er således steget fra 19,6 millioner kroner i 2002 til 50,3 millioner kroner sidste år, hvor selskabet i Danmark dog måtte nøjes med en indtjening på knap en halv million kroner.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning: Skab enestående kundeoplevelser med viden og data i centrum

Data står i centrum, når du skal styrke kundeoplevelsen – eller det burde det i hvert fald gøre. På denne konference vil du møde eksperter indenfor CX og komme i dybden med, hvordan du sætter data, transparens og viden til at arbejde for dig i din Customer Experience-strategi.

07. maj 2024 | Læs mere


Kunstig Intelligens (AI) Masterclass - fra futuristisk idé til uundværlig ressource

Velkommen til en Masterclass om kunstig Intelligens (AI) og den transformative kraft, som kan tage din organisation og karriere til næste niveau. AI er gået fra at være en futuristisk idé til at blive en uundværlig ressource for virksomheder over hele verden og har allerede sat sit præg på den måde, som vi arbejder på, træffer beslutninger og kommunikerer med vores kunder.

07. maj 2024 | Læs mere


Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere