Accenture i forlig med Københavns Kommune

Efter sidste års lønkaos har Accenture og Københavns Kommune indgået forlig. Parterne holder imidlertid kortene tæt ind til kroppen, når snakken går på kompensationer og erstatninger. Og det er for galt, mener fagforbund.

Efter lønkaos, fyring og meget ballade har Københavns Kommune og Accenture indgået forlig, der afslutter bataljen mellem de to parter.

Forliget kommer efter måneders strid og forhandlinger, og er en del af efterspillet efter det lønkaos, som i en længere periode betød forkerte og manglende lønudbetalinger til de ansatte i Københavs Kommune.

Bjarne Winge, direktør i Københavns Kommunes Økonomiforvaltning, fastslår, at forligets størrelse er en hemmelighed.

- Vi har indgået et forlig, som vi er tilfredse med. Men vi har aftalt, at vi ikke må sige noget om indholdet af den, siger Bjarne Winge.

Parterne vil heller ikke oplyse, hvorvidt Accentere skal betale en bod til Københavns Kommune.

- Der bliver ikke offentliggjort noget tal. Det forbliver en hemmelighed, hvad der må være gået fra kommunen til os og fra os til dem, siger Claus Wilkki, kommunikationschef i Accenture.

Betydelige omkostninger

Ifølge Bjarne Winge har København kommune haft betydelige omkostninger som følge af problemerne med systemet fra Accenture.

- Vi har haft betydelige tab på det her. En del af aftalen er også, at Accenture fortsætter oprydningen og afstemningen, siger Bjarne Winge.

Accenture vil heller ikke oplyse noget om det økonomiske i forliget, fortæller kommunikationschef, Claus Wilkki-.

- Men vi er svært tilfredse med forliget. Det betyder, at vi kan sætte et punktum og fokusere 100 procent på vores fremadrettede forretning. Det er vigtigt for os, at vi mener at begge parter har taget en andel af ansvaret, siger han.

Borgerne bør kende prisen

Fagforbundet FOA mener, at det er for galt, at parterne kan få lov til at holde kortene ind til kroppen.

- Det her eksperiment med Accenture har jo kostet de københavnske skatteborgere en bondegård, siger Dennis Kristensen, som er formand i Forbundet af Offentligt Ansatte (FOA).

Dels har hele det administrative apparat haft medarbejdere på overarbejde i månedsvis for at afbøde virkningerne af de manglende lønudbetalinger og dels har de måttet bod flere gange.

- Det er uhyre fornuftigt, at kommunen hiver pengene hjem. Til gengæld synes jeg, at det er bekymrende, at en offentlig myndighed indgår et forlig de ikke vil offentliggøre størrelsen af, siger Dennis Kristensen.

Formanden mener, at skatteborgerne har krav på at vide, hvad Accenture har måttet betale. Derfor overrasker det det ham, at kommunen holder tallet tæt til kroppen.

Store problemer

- Det har givet helt utroligt store problemer for de ansatte. Der er medarbejdere, som aldrig har fået en rigtig lønseddel. Medarbejdere har siddet med tårer i øjnene og kigget julen i møde efter at have fået udbetalt 100 kroner i løn, siger Dennis Kristensen.

FOA har omkring 20.000 medlemmers mandat hos Københavns Kommune, som samlet har 50.000 medarbejdere.

Dennis Kristensen vurderer, at problemerne skyldes en kombination af at en ikke ordentligt planlagt udlicitering hos kommunen, og at Accenture har givet et tilbud, uden de tilstrækkelige forudsætninger for at kunne levere varen.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere