Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Indgreb mod jobkarteller kan vente i årevis

Trods pres vil beskæftigelsesminister Claus Hjort Frederiksen (V) ikke løfte en finger for at ændre it-firmaernes hemmelige aftaler om medarbejderes jobskift, før Højesteret har været på banen. Og det kan tage op til to år. S vil nu selv stille lovforslag

Står det til beskæftigelsesminister Claus Hjort Frederiksen (V), kan der gå op til to år, før der bliver grebet ind over for de hemmelige firmaftaler, der hindrer ansatte i it-branchen i at skifte job.

Det sker, selv om et flertal i Folketinget samt en stribe fagforbund er stærkt fortørnede over aftalerne, hvor virksomhederne aftaler ikke at ansætte hinandens medarbejdere.

Samtidig viser en opinionsundersøgelse, som analysefirmaet Userneeds har foretaget for Computerworld, at et overvældende flertal af danskerne vil have lovgivningen ændret.

Claus Hjort Frederiksen vil imidlertid ikke foretage sig noget, før Højesteret har afsat sin dom i en sag om netop de hemmelige aftaler mellem Neoprocess og WM-data.

Og det kan sagtens trække ud.

Afgørelse om to år

Ifølge NeoProcess’ tidligere advokat, Ole Østergaard, vil der efter alt at dømme ikke falde en afgørelse i sagen før om halvandet til to år.

I sagen om NeoProcess og WM-data bliver der imidlertid slet ikke taget stilling til, om hemmelige aftaler mellem virksomhederne er lovlige eller ej.

Det har dog ikke været muligt at få yderligere kommentarer fra beskæftigelsesministeren.

Han henviser efter flere henvendelser gennem sin pressechef blot til sin besvarelse af et § 20-spørgsmål stillet af socialdemokraten Thomas Adelskov.

- Jeg synes, man bør afvente Højesterets afgørelse, førend eventuelle initiativer overvejes, lyder det fra Claus Hjorth Frederiksen.

S: Ikke acceptabelt
Socialdemokratiet finder det dog langt fra acceptabelt, at Claus Hjort Frederiksen vælger at udskyde sagen.

- Vi kan se lige nu, at der er et problem. Der findes jo retsdokumentation for, at der er mange aftaler, og derfor er ministeren også nødt til at gribe ind, siger partiets arbejdsmarkedsordfører, Thomas Adelskov.

I sagen mellem NeoProcess og WM-data er det kommet frem, at WM-data har over 300 aftaler med andre virksomheder.

Ifølge Thomas Adelskov er det derfor ikke et spørgsmål om, at der kun er aftaler mellem to virksomheder, men et spørgsmål om, at det er et meget omfattende problem.

Vil fremsætte lovforslag

- Vi vil selv overveje nu, om vi skal fremsætte et lovforslag, der forhindrer de her hemmelige aftaler. Det kommer til at ske, hvis ikke beskæftigelsesministeren kommer på andre tanker inden ret lang tid, siger Thomas Adelskov.

Han vurderer, at en lov kan være klar allerede inden nytår, hvis partiet kan skaffe politisk flertal for det.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere