Openoffice.org skal lære af Firefox

På den årlige Openoffice.org-konference i Frankrig blev sløret løftet for en række nyheder, som skal slanke open-source-produktet, optimere koden og sætte skub i ny markedsføring.

En af de mest markante profiler i Openoffice.org-udviklingsmiljøet er Louis Suárez-Potts. Han kunne i en svedig forelæsningssal under den nylige udviklerkonference for Openoffice.org konstatere at den nyeste version rummer kraftigt forbedrede muligheder for at rapportere fejl.

Men overfor Computerworld understreger Louis Suárez-Potts, at ambitionerne er skyhøje for Opensource-udviklerne, når de skal lave den kommede version i løbet af de næste tolv måneder.

- Det er ikke vores skæbne alene at være en referenceimplementering af det åbne filformat ODF. Open Office er og bliver meget mere end et filformat, siger han.

I det kommende år handler det ikke om at sende hyppigt opdaterede og spraglede versioner af Openoffice.org på markedet. Men om at udvikle nye faciliteter som onlinebaserede kollaborative moduler og andre udvidelser, som løbende tilføjes. Og kildekoden skal ifølge Louis Suárez-Potts moderniseres, så arven fra den tyske officepakke Staroffice, som Openoffice.org stadig bygger på minimeres og produktet bliver mere tilgængelig for udviklere og bidragydere.

- Den kommende version3 skal ændres i kodebasen, så den er endnu mere modulær og åben. Det vil ske, selvom det kommer til at tage tid, siger Louis Suárez-Potts l
Extensions- udvidelser til Openoffice.org – er ifølge Louis Suárez-Potts vejen frem. Inspirationen stammer fra den succesfulde model, som udviklerne bag webbrowseren Firefox har valgt.

- Hvis du synes Firefox er sjov, så bare vent til den nye Openofficeversion, siger han.

Nedbarberet version

Det næste år vil byde på et bæredygtigt extension-projekt. Vi vil have en minimal, nedbarberet og robust basis-installation, som kan checke for og informere om extensions på samme måde som Firefox.

Louis Suárez-Potts spår, at mange af de extensions, som findes til Microsoft Office i det kommende år vil blive udviklet til Openoffice.org.

-Så får den almindelige bruger en masse muligheder udvidede muligheder. Men det kræver at vi må arbejde mere direkte med regionale udviklere, Derfor foreslår jeg at vi opretter et regionalt netværk af udviklere. Jeg opfordrer til at Intel, Google, Sun, Novell og andre sponsorer bidrager til det, siger siger Louis Suárez-Potts.

Massiv markedsføring

Den sidste pind i strategien for det kommende år er ifølge Louis Suárez-Potts big time-marketing.

- Vi skal reklamere mere for Openoffice.org. Vi har brug for store reklamer i store aviser som rammer et massepublikum, siger Louis Suárez-Potts .

Han peger på Firefox’ storstilede marketingkampagne som et forbillede, der er værd at ofre penge på.

- Vi har for længe fokuseret på passiv marketing, og det skal ændres. Vi er måske 10 millioner brugere, men vi er endnu ikke nået til det punkt, hvor vi har et fast tag i markedet. Vi er tæt på, men indtil da kan vi ikke slappe af, siger Louis Suárez-Potts.

For ham er success-kriteriet, hvis Openoffice.org er en almindelig ting at se på skærmene i cybercafeer, og Google-søgninger kan fremvise milliarder af ODF-dokumenter om et år.




IT-JOB

Netcompany A/S

Software Developer

Visma DataLøn og ProLøn

System Developer

Capgemini Danmark A/S

SAP Demand to Supply, Denmark
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cyber Briefing: Geopolitik og cloud

Private vs. public cloud - hybride løsninger der sikrer kritiske data. Overvejer din organisation at vende de amerikanske cloud-giganter i ryggen set i lyset af den geopolitiske situation? Vi dykker ned i en dugfrisk rapport og diskuterer mulighederne for en "Plan B".

05. maj 2025 | Læs mere


Virksomhedsplatforme i forandring: Hvordan navigerer du i den teknologiske udvikling?

Hvordan finder du balancen mellem cloud- og hybride løsninger? Hvordan integrerer du legacy-applikationer ind i dit nye ERP-setup? Hvordan undgår du at havne i statistikken over store ERP-projekter, der fejler eller overskrider budgetterne?

06. maj 2025 | Læs mere


Virksomhedsplatforme i forandring: Hvordan navigerer du i den teknologiske udvikling?

Hvordan finder du balancen mellem cloud- og hybride løsninger? Hvordan integrerer du legacy-applikationer ind i dit nye ERP-setup? Hvordan undgår du at havne i statistikken over store ERP-projekter, der fejler eller overskrider budgetterne?

14. maj 2025 | Læs mere