Microsoft udsender ekstraordinær sikkerhedspatch

Microsoft har udsendt en ekstraordinær sikkerhedsopdatering, der skal bremse det angreb mod en sårbarhed i Internet Explorer, som over 3.000 websteder nu går efter.

En kraftig aktivitet fra hackere, der forsøger at udnytte en ny sårbarhed i Microsofts webbrowser Internet Explorer får nu softwaregiganten til at udsende en ekstraordinær sikkerhedsopdatering.

Microsoft frigiver normalt sikkerhedsopdateringer hver anden tirsdag i hver måned for at gøre opdateringsprocessen mere overskuelig for brugere og netværksadministratorer.

Selskabet har dog i sjældne tilfælde valgt at udsende opdateringer før den planlagte dato for at imødegå et igangværende angreb.

Det er der tale om i dette tilfælde, hvor hackere har fundet et sikkerhedshul i Internet Explorer og visse versioner af Outlooks håndtering af VML-kode indlejret i HTML-dokumenter.

Angrebene blev først registreret i sidste uge, hvor et antal russiske pornosider udnyttede sårbarheden.

3.000 ondsindede websteder

Ifølge sikkerhedsfirmaet Verisigns iDefense Rapid Response Team er antallet af sider, der udnytter sårbarheden nu oppe på over 3.000.

Til sammenligning var der en uge efter sårbarheden i Internet Explorers håndtering af WMF fra december sidste år efter den første uge blot 600 sider, der udnyttede sårbarheden.

Samtidig er den såkaldte exploit-kode allerede set i flere forskellige mutationer, der kan gøre sikkerhedsfirmaernes arbejde med at dæmme op for de enkelte angreb vanskeligere.

- Med WMF var der slet ikke så mange modifikationer. Vi ser rigtig mange forskellige mutationer og sløringsmetoder med VML-angrebene, siger Ken Dunham, chef for iDefense Rapid Response Team.

Sikkerhedsopdateringen kan nu downloades fra Microsofts hjemmeside, men bliver også distribueret via den automatiske opdateringsfunktion i Windows.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere