Skærmtrolden Hugo solgt til internationalt medieselskab

Det danske spilfirma ITE, der står bag Hugo-spillene, er blevet solgt til det internationale medieselskab NDS, der udbyder tekniske løsninger inden for digitalt betalings-tv.

Skærmtrolden Hugo spørger i disse timer sikkert sig selv: Hvor skal vi hen, du?

Svaret er til udlandet, for det danske spilfirma ITE er netop blevet solgt til det internationale medieselskab NDS, der udbyder tekniske løsninger inden for digitalt betalings-tv.

Den tidligere Giga-direktør Finn Helmer købte tidligere på året ITE. Det skete, efter at det underskudsramte ventureselskab, Olicom, kort tid forinden havde solgt alle sine aktier i spilselskabet.

Og allerede nu har Finn Helmer altså valgt at sælge ITE igen.

Økonomiske problemer

ITE - Interactive Television Entertainment – har i flere år været i økonomisk krise, og spilfirmaet havde således et underskud på 20,8 millioner kroner i 2005, og egenkapitalen var på minus 66,5 millioner.

- Jeg mener, at ITE stadig har en række gode properties omkring Hugo og de andre ting, de har lavet. Og så har de nogle kompetencer, som passer til kompetencerne i NDS på en rigtig god måde, fortæller Jesper Knutsson, der er administrerende direktør i NDS Danmark.

- Vi tror på, at vi med de markedskontrakter og kundekontakter, vi har, kan bruge ekspertisen i ITE til at generere et overskud, tilføjer han.

NDS ønsker ikke at oplyse, hvor meget man har betalt for ITE med 35 ansatte.

- Vi har givet nogle millioner for det, men jeg vil ikke kommentere det yderligere, siger Jesper Knutsson.

Skærmtrolden på tv-skærmen

ITE har gennem årene produceret spil til en lang række platforme, og det vil også være tilfældet i fremtiden oplyser Jesper Knutsson.

Han fortæller, at et spil som Hugo fortsat vil blive produceret til de traditionelle spilplatforme, men at man samtidig også vil bringe skærmtrolden ind på fjernsynsskærmen, hvor man med digitalt tv har mulighed for at spille med.

Og den strategi vil også komme til at gælde andre spiltitler.

- Vi har jo en række kontrakter til medieselskaber på verdensplan, hvor vi også regner med at kunne bruge de kompetencer, der ligger i ITE, til at lave ikke Hugo-baserede spil, siger Jesper Knutsson.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere


Datadrevet forretning: Skab enestående kundeoplevelser med viden og data i centrum

Data står i centrum, når du skal styrke kundeoplevelsen – eller det burde det i hvert fald gøre. På denne konference vil du møde eksperter indenfor CX og komme i dybden med, hvordan du sætter data, transparens og viden til at arbejde for dig i din Customer Experience-strategi.

07. maj 2024 | Læs mere


Kunstig Intelligens (AI) Masterclass - fra futuristisk idé til uundværlig ressource

Velkommen til en Masterclass om kunstig Intelligens (AI) og den transformative kraft, som kan tage din organisation og karriere til næste niveau. AI er gået fra at være en futuristisk idé til at blive en uundværlig ressource for virksomheder over hele verden og har allerede sat sit præg på den måde, som vi arbejder på, træffer beslutninger og kommunikerer med vores kunder.

07. maj 2024 | Læs mere