Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Så netværk dog - og scor den fede løn

Klumme: Er de danske it-chefer virkeligt så dumme, at de ikke vil lade medarbejderne netværke? Er du chef for it-folk kan du her få en ordentligt opsang. It-ansatte kan også læse med og få et par tips om at score en god løn.

Dette er et opråb til alle, der arbejder med it og ikke mindst til deres chefer.

Hvis du er en yngre it-professionel skal du her læse og lære, hvordan man får det fede job til den gode løn.

Hvis du er chef for it-professionelle skal du læse for at få en ordentlig opsang.

Erfaringsudveksling? Nej tak

Et lille udvalg af blomsten af landets teknologiske fremtid (it-professionelle omkring de 30) er blevet spurgt om deres forhold til erfaringsudveksling og “networking” på tværs af virksomheder.

Resultatet er mildest talt overraskende.

Man må konstatere at “Alt for Damernes” opskrift på succes i karrieren (“gør som mændene : Udnyt dit netværk”) er gået fuldstændig hen over hovedet på disse i øvrigt meget stræbsomme it-professionelle.

De mener simpelt hen ikke, at erfaringsudveksling var nogen god ide.

Hvorfor?

Fordi de er overbeviste om, at deres chefer ville mene, at det er spild af tid.

De er sikre på, at det ikke vil give plus i karakterbogen, hvis de på denne måde fraterniserer med it-medarbejdere fra andre og måske endda konkurrerende virksomheder.

What?

Jeg må indrømme, at jeg nær havde fået kaffen galt i halsen, da jeg hørte dette.

Jeg har haft svært ved at tro på, at it-folkets chefer kan være så dumme, at de ikke kan se værdien af deres medarbejderes netværk.

Det kan umuligt være sandt, at man i virksomhederne ikke forstår, at kun gennem udveksling, krydsbestøvning og opbygning af professionelle rela­tioner kan vi få it-specialister, der kan gøre sig gældende i et globaliseret samfund.

Nej, så torskedumme er disse chefer ikke. Der må være tale om en stor, stor misforståelse. En misforståelse, vi skal have rettet op på i en fart.

Et par gode råd om at score kassen

Før vi tager fat på cheferne, vil jeg lige give et lynkursus i, hvordan man får et spændende job til en god løn.

Man starter med at få sig en fornuftig uddannelse. Hvad der er fornuftigt afhænger af den enkelte.

En god tommelfingerregel er, at man skal læse noget, der interesserer en, uden at skeje helt ud. Herefter skal man have sig et job.

Vær ikke alt for kræsen i starten – det skal bare få dig i gang.

Når man så har fået et job, skal man opsøge opgaver, der er besværlige og udviklende. Man skal søge afvekslingen og sørge for at bygge sit cv op med erfaringer, der kan bruges senere.

Brug tid på netværk

Alt imens man gør dette, skal man investere en god del tid i at opbygge et netværk af personer, som man svinger godt med, som man stoler på, og som man kan udveksle erfaringer med.

Hvorfor?

Af tre meget gode grunde. For det første: næste gang du står over for en ny problemstilling, vil din mulighed for at løse den hurtigt og effektivt stige proportionalt med antallet af “venner” du kan ringe til.

For det andet: Hver gang du er sammen med andre, hører du nye historier, erfaringer og fejltagelser, du kan gemme i din mentale database og bruge i dit arbejde.

Disse to gode grunde er til gavn for både dig og din virksomhed.

Og så er der den tredje rigtig gode grund: Det næste fede job, du får (hvis du altså får et fedt job) kommer med 60 procent sandsynlighed via en af dine kontakter.

Sådan virker arbejdsmarkedet bare. Personligt har jeg aldrig fået et job på en jobansøgning.

Jeg ringer selv!

Nu tilbage til cheferne. Jeg vil opfordre alle chefer i it-branchen og landets it-afdelinger til i dag at fortælle deres medarbejdere, hvad de mener om faglige netværk, erfaringsudveksling, erfa-grupper m.m.

Men jeg har besluttet mig at gå et skridt videre – jeg ringer selv rundt og tjekker de kommende uger.

Resultatet vil kunne læses her om fire uger.

Indtil da: Hvis nogen skulle have et ønske om at blive ansat hos mig (vi har uden sammenligning de mest udfordrende konsulentprojekter hos de mest spændende kunder – og vi søger altid efter markedets bedste konsulenter) så vær klar til at gøre rede for, hvilket kontaktnet du har.

Det forkerte svar vil være: “Jeg har ikke rigtig brugt tid på at bygge et netværk – jeg har koncenteret mig om opgaverne”.

Henrik Zangenberg er direktør i Gartner.

Computerworlds klummer er ikke nødvendigvis udtryk for Computerworlds holdninger, men er alene udtryk for klummeskribentens holdninger.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere