Sony: Nikkel-splinter skyld i batteri-kaos

Sony offentliggjorde tirsdag nye detaljer om årsagen til millioner af fejlramte batterier. Det er stadig metalsplinter, som menes at være årsagen.

Sony offentliggør nu flere detaljer om den produktionsfejl som har været skyld i at op mod 9,6 millioner batterier til bærbare computere gennem den senere tid er blevet trukket tilbage fra markedet.

Det sker få timer efter at Sony tilbagekaldte yderligere en kvart million batterier, som bliver brugt i firmaets egne bærbare computere.

Problemerne med Sonys batterier dukkede op i august, da Dell trak 4,1 millioner batterier tilbage.

Hidtil har Sony forklaret at problemet skyldes mikroskopiske metalpartikler, som kom ind i batterierne under produktionen.

Har fundet fejlramte produktionstrin

Tirsdag bekendtgjorde Sony imidlertid at metalpartiklerne, der sandsynligvis er nikkel, formentlig er kommet ind i batterierne ved to bestemte produktionstrin. Nemlig når furen i batteripakken laves, og når elektrolytten hældes i battericellerne.

Men dette vil ifølge Sony ikke være nok til at sætte de batteribrande i gang, som ejere af bærbare computere har fortalt om.

For at dette kan ske, mener Sony at de små partikler må have været faldet ned i en lille trekantet revne i battericellen, lige der hvor katoden ender mellem to lag af isoleringsmateriale.

Hvis disse forhold er tilstede, vil en brand kunne opstå i batteriet under de rette forhold.

Forskellig risiko for brand

- Systemets konfiguration ser ud til at have stor betydning for om dette kan ske, siger Takashi Enami, der er der er chef for Sonys Energi Business Group

Ifølge Takashi Enami kan batteripakkens udformning og opladningsdelens indstillinger øge risikoen for brand.

Han kunne ifølge en aftale med firmaets kunder ikke uddybe dette i detaljer, fremgår det.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere