Svenskere køber danske IO Technologies

Rådgivnings- og udviklingshuset IO Technologies er på vej til at blive købt af den svenske Prevas-koncern. Prevas vil ekspandere og har fået interesse for dansk knowhow, efter selskabet sidste år købte udviklingshuset Glaze.

Den svenske børsnoterede Prevas-koncern er atter på indkøbstur i Danmark.

Denne gang er det virksomheden IO Technologies, der skal købes og fusioneres med en anden Prevas-ejet virksomhed, udviklingshuset Glaze.

Målet er, at det fusionerede selskab når helt i front inden for embedded software og produktudvikling i Danmark.

60 medarbejdere

En fusion af de to virksomheder vil skabe et udviklingshus med godt 60 ansatte og en omsætning på 40-50 millioner kroner i 2006.

IO Technologies fokuserer især på rådgivning og udvikling af elektronik til brancher som medicinalvarer, telekommunikation, fødevarer og forbrugerelektronik, og dækker, som selskabet selv udtrykker det, alt fra høreapparater til vindmøller.

Metoden har dog især været at arbejde med opgaverne in-house.

Hos Glaze har man derimod fokuseret mest på konsulentarbejde og softwareudvikling.

- Meget af dette foregår i sagens natur ude hos og i samarbejde med kunderne, siger Michael Carl, der er administrerende direktør for Glaze i Danmark.

Samlet kan IO Technologies og Glaze mønstre en kundeliste, der blandt andet tæller Danfoss, Grundfos, Novo Nordisk, Sony Ericsson, Oticon, Texas Instruments, Vestas, Radiometer, GN Netcom og Brüel & Kjær.

IO Technologies har haft et langvarigt forsknings-samarbejde med DTU om blandt andet næste generationer af ultralydscannere og trådløse teknologier – et samarbejde Glaze forventer sig meget af.

- Vi er generelt meget interesserede i samarbejdet med læreanstalter og universiteter. Vi vil gerne være med til at udvikle teknologier, som er helt i front, men den type samarbejder giver også mulighed for at rekruttere de bedste hoveder, siger Michael Carl.

Prevas har øje på Danmark

Fusionen mellem Glaze og IO Technologies kommer blot 11 måneder efter, at Glaze selv blev overtaget af svenske Prevas, som er en virksomhed med speciale i udvikling af intelligente produkter og industrisystemer.

Siden opkøbet i januar er Prevas’ interesse for det hastigt voksende danske marked for embedded softwareudvikling blevet yderligere skærpet, og fusionen af Glaze og IO Technologies ligger således i tråd med Prevas’ ambition om at blive den førende leverandør på det område – ikke blot i Danmark og Øresundsregionen, men i hele Norden.

Michael Carl forventer, at det endelige køb af IO Technologies kan gå igennem ved årsskiftet.

Indtil da overvejer man, hvordan man bedst flytter sammen, så man opnår de største synergier.

Planen er også at lade navnene Glaze og IO Technologies gå på pension og ændre til at hedde Prevas. Hvornår dette sker, tør Michael Carl dog endnu ikke sige noget om.

Prevas omsatte i 2005 for 164 millioner kroner og et driftsresultat på 8,8 millioner kroner. Ved udgangen af 2005 havde man 213 medarbejdere.

Parterne oplyser ikke prisen på den forestående handel.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere


Datadrevet forretning: Skab enestående kundeoplevelser med viden og data i centrum

Data står i centrum, når du skal styrke kundeoplevelsen – eller det burde det i hvert fald gøre. På denne konference vil du møde eksperter indenfor CX og komme i dybden med, hvordan du sætter data, transparens og viden til at arbejde for dig i din Customer Experience-strategi.

07. maj 2024 | Læs mere


Kunstig Intelligens (AI) Masterclass - fra futuristisk idé til uundværlig ressource

Velkommen til en Masterclass om kunstig Intelligens (AI) og den transformative kraft, som kan tage din organisation og karriere til næste niveau. AI er gået fra at være en futuristisk idé til at blive en uundværlig ressource for virksomheder over hele verden og har allerede sat sit præg på den måde, som vi arbejder på, træffer beslutninger og kommunikerer med vores kunder.

07. maj 2024 | Læs mere