Jens Alder vil have samlet TDC-tropperne

Interview: TDC skal genopfindes, så omkostningerne mindskes, og effektiviteten øges. Sådan lyder planen fra Jens Alder efter en måned som administrerende direktør i TDC.

Efter at have læst på opgaven i godt en måned, er den ny administrerende direktør og koncernchef i TDC, Jens Alder, nu klar til også at løse den.

Og planen er klar: Omkostningerne skal ned, effektiviteten skal op.

Første skridt blev taget i dag, hvor TDC meldte ud, at den øverste ledelse i koncernen bliver udvidet med tre medlemmer, når divisionscheferne Kim Frimer, Mads Middelboe og Henriette Fenger Ellekrog indtræder i selskabets øverste ledelse.

Den tæller i dag kun Jens Alder og finansdirektør Hans Munk Nielsen.

- Jeg vil og skal arbejde i teams, for så er jeg sikker på, at jeg har de rette kvaliteter i ledelsen, når debatten kører, forklarer Jens Alder i dag til Computerworld.

Strategien

Den nye ledelse er dog blot et udtryk for den store plan, som Jens Alder har med telegiganten.

- Vi er overbeviste om, at forretningen generelt – og især i Danmark – skal vokse mere og mere sammen på tværs af de forskellige selskaber og divisioner. Og når vi har et ledelsesteam, som tager ansvaret for alle de forskellige divisioner, så har vi også bedre mulighed for at styre TDC i den retning, siger Jens Alder.

Den 49-årige topchef, der er schweizisk-dansk, er uddannet ingeniør i Zürich og har både en baggrund i det franske Alcatel og i Swisscom, som han forlod i januar.

Nu gælder det så TDC, som ifølge Alder står over for en række udfordringer i takt med at konkurrencen på telemarkedet stiger.

- Hvis vi skal overleve på længere sigt, bliver vi nødt til at reducere vores omkostninger. Det har den konsekvens, at vi bliver nødt til at genopfinde og restrukturere firmaet, så vi med mindre arbejdskraft kan gøre det samme, lyder opskriften fra Jens Alder.

TDC er én virksomhed

Helt konkret vil Jens Alder gøre op med det TDC, der i dag består af mange forskellige devisioner, blandt andet TDC Mobil, TDC Totalløsninger og TDC Kabel TV.

- Vi vil rykke mere og mere sammen i Danmark, så vi bare er TDC, for det er også sådan markedet opfatter os, siger han.

Den altoverskyggende udfordring i den kommende tid bliver at mindske omkostningerne i forretningen.

Allerede i begyndelsen af 2006 meldte TDC ud, at antallet af medarbejdere i Danmark skal reduceres med fem til syv procent om året, og der er ikke noget, der tyder på, at Jens Alder har droppet den plan.

Så sent som i dag er der blevet bebudet nedlæggelse af 270 stilllinger i TDCs afdelinger for HR, økonomi og kommunikation.

- Når man er i et marked, hvor priserne falder og falder, skal man ikke sidde og håbe på, at der sker et mirakel. Man skal tværtimod satse på at øge effektiviteten og sænke omkostninger, så man også er finansiel sund i fremtiden, siger Jens Alder.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere


Computerworld Summit 2024

Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

23. maj 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere