Boet efter Dyremose - nu er småt godt for TDC

TDCs nye topboss, Jens Alder, har bebudet nedskæringer og mulige frasalg. Det giver mening for et selskab, der alt for længe har siddet mellem to stole rent strategisk.

ComputerViews: Der skal spares, formentlig sælges fra og så skal citronen presses hjemmemarkedet.

Sådan lyder i kort sammendrag det budskab TDC's nye chef Jens Alder har spredt de seneste dage, blandt andet i et interview med Computerworld.

Det er måske ikke en voldsomt inspirerende opskrift, men den giver god mening for et selskab, der i et strategisk perspektiv har haft endda meget svært ved at finde sine ben under Henning Dyremoses mangeårige ledelse.

Det bløder

Det kommer ikke som en overraskelse, at Alder vil slanke staben, rydde op i koncernens lovligt vidtforgrenede bureaukrati og skabe øgede synergier på tværs af forretningsområderne.

En af TDC's væsentlige cash cows, fastnettelefonien, bløder med en hastighed af fem-syv procent om året, og det må nødvendigvis få konsekvenser på omkostningssiden.

Der er ligeledes sund fornuft i at sælge fra.

For ærlig talt: Det er ikke den mest imponerende buket internationale aktiver TDC har samlet sig i årene under Dyremose.

I nogle tilfælde har man investeret i et godt selskab, men ikke formået at tilkæmpe sig fuld kontrol (Polkomtel i Polen er et eksempel).

I andre har man betalt overpris for aktiver, der aldrig for alvor har leveret varen (behøver vi nævne Sunrise i Schweiz?).

TDC har siddet på hænderne

Mens rivalerne Telenor og TeliaSonera har delt størstedelen af de nordiske markeder mellem sig, og investeret i international vækst, så har TDC jævnt hen siddet på hænderne inde i det hyggelige Nørregade.

En hård dom? Så prøv lige at kigge op til de statsejede nordmænd i Telenor, som med veltimede investeringer i virkelig attraktive vækstmarkeder – Rusland, Ukraine, Syd- og Sydøstasien – har skaffet sig over 100 millioner abonnenter på en syv-otte år.

Men hvad er så den positive arv fra Dyremose-årene?

At TDC med bravur har forsvaret sit territorium i Danmark.

En analyse fra de britiske telekonsulenter Ovum viser, at TDC i 2004-05 var nummer et i sammenligningen med 12 andre europæiske teleselskaber, når det gjaldt om at maksimere omsætningen på hjemmemarkedet.

Det er den succes, som praktikeren Alder vil bygge videre på, og her kan mesterlobbyisten Dyremoses evne til at stryge offentligheden og de danske beslutningstagere med hårene igen komme til sin fulde ret.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere


Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

29. maj 2024 | Læs mere


Forbered dig effektivt på cyber katastrofen

Da det ikke længere er et spørgsmål om, om man bliver ramt men et spørgsmål om hvornår, er det essentielt at analysere angrebsflader og designe en effektiv sikkerhedsinfrastruktur, som afvejer sikring af centrale data og systemer mod hensynet til brugervenlighed og medarbejdernes produktivitet.

30. maj 2024 | Læs mere