Topnyhed:Ingrid Mjøen stopper som dansk landechef i Oracle: Skifter til international toppost

Ekspert: USA bør lære it-sikkerhed af EU

Mange amerikanske bankers sikkerhed på nettet er dårlig. Det skyldes, at brugerne kun skal benytte brugernavn og password som indgang til de fortrolige oplysninger. De bør lære af EU, mener en ekspert.

Hvis en identitetstyv kan få adgang til en amerikaners password til ét websted, så vil han med meget stor sandsynlighed kunne komme videre ind på vedkommendes bankkonto og overføre penge til sig selv.

Det mener FN’s International Telecommunication Union, der peger på, at virksomheder og telestyrelser bør finde på løsninger, der gør det mere sikkert at handle over nettet.

Sikkerhedsekspert Erik Sørup Andersen fra sikkerhedskontoret i It-og telestyrelsen mener, at der er to faktorer, der gør sig gældende i tyveri-processen.

- Usikkerheden i mange amerikanske netbanker og andre steder skyldes dels, at man genbruger sit password på rigtig mange sites, fordi man skal huske så mange passwords. Og dels skyldes det, at selskaberne mange steder kun benytter én-faktorløsninger, forklarer han.

Flere faktorer øger sikkerheden

En én-faktorløsning i sikkerhedssammenhæng er baseret på noget, der vides, som eksempelvis et password.

- I Danmark bruger vi to-faktorløsninger, hvor det, som vides, password, bliver kombineret med noget vi har eller er, siger han.

Noget vi har eller er skal forstås som eksempelvis en sikkerhedsnøgle eller biometrisk aflæsning. Erik Sørup Andersen forklarer, at en sikkerhedsnøgle i en fil er noget vi har, og et fingeraftryk er noget vi er.

Man kan derfor også forestille sig en tre-faktorløsninger. Og der skal noget man ved, har og er kombineres før man kan få adgang til et givent system.

Han påpeger, at danskere skal være opmærksomme på, at åbne bankkonto eller handle på sites, hvor der kun er en én-faktorløsning.

- Sikkerheden vil altid være lavere sådan steder, lyder det.

EU har to-faktorløsninger

Han forklarer, at EU for længe siden har besluttet sig for to-faktorløsninger.

- Det bliver gjort en hel del i EU for at opnå stor sikkerhed. Og det kan lande og virksomheder med én-faktorløsninger lære af for at øge sikkerheden, siger han.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Edgemo A/S
Salg af hardware, software, konsulentydelser og services inden for virtualiseret infrastruktur, cloud, datacenteret og unified communication.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

01. juli 2021 | Læs mere


AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


Premium
LogPoint-topchef Jesper Zerlang indsætter tidligere Superliga-spiller som ny dansk landechef
Jesper Zerlang overlader pladsen som landechef for det danske marked hos it-sikkerhedsselskabet LogPoint. I stedet skal han fokusere på jobbet som topchef for hele koncernen, der er til stede i ni lande.
Computerworld
Efter Windows 11-lækket: Her er de nye elementer - og lanceringsdatoen
Podcast: Hvad kan Windows 11 tilbyde? Hvad kræver det af dit hardware? Hvornår kommer det? Og hvorfor har NNIT indsat Pär Fors som ny topchef? Ham har vi mødt på hans kontor i Søborg. Få svarene i denne episode af Computerworlds nyhedspodcast.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
White paper
Går du glip af fordelene ved at være på flere online markedspladser?
Der er store fordele ved at være på flere e-handelskanaler – men potentielt også mere besvær. I dette whitepaper kan du læse, hvordan du optimerer indsatsen og samler det hele i én platform.