Altimo og Telenor overvejer aktiebytte

Det russiske investeringsselskab Altimo vil have bilagt striden med norske Telenor. Vi får aktier i den ene russiske teleoperatør, mens I får i den anden, foreslår Altimo.

Det russiske investeringsselskab Altimo og det norske teleselskab Telenor overvejer at bytte aktier for 22,5 milliarder kroner i forsøget på at bilægge stridighederne mellem de to selskaber. Det skriver Financial Times.

Altimos topchef, Alexey Reznikovich, oplyser, at han har sendt et brev til Telenor, hvor han foreslår transaktionen. Telenor bekræfter ligeledes at have modtaget brevet, og at de er parate til at overveje tilbuddet.

Uenige om Ukraine
Selskabernes uenighed er opstået på det ukrainske telemarked. Begge selskaber ejer større aktieposter i selskaberne Kyivstar og Vimpel Communications – Ruslands største og andet-største teleselskab – men har ikke kunnet blive enige om de fremtidige strategier for de to selskaber.

Telenor foreslog Altimo, at Kyivstar og Vimpelcom blev fusioneret, men det afslog Altimo. Ligeledes har der været uenighed om endnu et opkøb af en teleoperatør på det ukrainske marked.

Foreslår byttehandel
Altimo har foreslået et direkte bytte, hvor Telenor får 2,4 kroner per aktie i Kyivstar, mens Altimo får 1,5 kroner per aktie i Vimpelcom. Altimo er dog villige til også at bytte den anden vej, hvor Telenor får Kyivstar-aktier og Altimo får Vimpelcom, oplyser topchefen.

- Enten kan vi få Vimpelcom, eller også kan de. Vi har dog endnu ikke modtaget et svar, siger Alexey Reznikovich.

Vimpelcoms markedsværdi er omkring 90 milliarder kroner, hvoraf Telenor således ejer omkring 25 procent. Kyivstar er ikke børsnoteret, men ifølge Altimos topchef vurderes Telenors andel at være omtrent det samme.

- Hvis Altimo virkelig ønsker at forhandle om et bytte, så er vi da meget villige til det, lød det torsdag fra Telenor-ledelsen.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI og machine learning i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Vi kender til kunstig intelligens og machine learning, men hvordan udnytter vi dem i praksis? Hør om de aktuelle erfaringer med AI og machine learning, og bliv endnu klogere på fremtidens mulige tendenser, når det kommer til AI og machine learning.

02. marts 2021 | Læs mere


It-sikkerhedskontroller og -processer (How to)

Flere organisationer end nogensinde før bliver udsat for cyberangreb af hackere, der hele tiden finder nye veje og metoder, som de kan udnytte til at trænge ind i virksomhedernes systemer. På dette event kigger vi nærmere på, hvordan man opsætter de nødvendige it-sikkerhedskontroller og gør god brug af eksempelvis incident response, log management, penetrationstesting, awareness-træning, sikkerhedsopsætning og meget andet.

03. marts 2021 | Læs mere


Roundtable: Start opgøret med kompleksitet og det manglende overblik: Få styr på mulighederne og planen

Overblik og kompleksitet er derfor i fokus på dette digitale roundtable, hvor vi deler erfaringer fra digitale ledere i danske virksomheder. Her kan du blandt andet kan høre om, hvordan du bedst muligt sikrer dig overblik og reducerer kompleksiteten af dine it-systemer.

09. marts 2021 | Læs mere


Computerworld
Trump bønfalder Helle Thorning: Giv mig min Facebook-konto tilbage
Facebooks tilsynsråd, der har Helle Thorning-Schmidt i spidsen, har modtaget en erklæring fra Donald Trump, som ønsker at få genoprettet adgangen til sin Facebook og Instagram-konto.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
Job & Karriere
IBM Danmark trækker tilbud om frivillige fratrædelser tilbage for stort antal ansatte: "IBM har taget røven på sine ansatte"
Som led i IBM Danmarks store fyringsrunde fik 130 ansatte grønt lys til at forlade selskabet på en frivillig fratrædelsesordning. Men nu har IBM Danmark trukket det oprindelige tilbud tilbage for størstedelen af de ansatte.
White paper
Ryk SAP-workloads i skyen – og tag alle de kendte fordele med
SAP-kunder verden over har gennem de seneste 15 år draget fordel af løsninger baseret på NetApps ONTAP-data management-platform. Herunder en mere sikker og stabil drift samt forenklet administration, hvilket er afgørende for at gennemføre projekter effektivt og for at reducere deres risikoprofil. Gennem de seneste år er det i høj grad også blevet muligt at rykke SAP-workloads i skyen, og det ønsker mange virksomheder rimeligvis at drage fordel af – men uden at sige farvel til mulighederne med NetApp ONTAP. I dette whitepaper stiller vi skarpt på mulighederne for at indarbejde NetApp Cloud Volumes ONTAP and Azure NetApp Files som del af en SAP-strategi baseret på Microsoft Azure.