Fremtidens børsmægler er et stykke software

It-giganten IBM slår i ny rapport fast, at 90 procent af børsmæglerne vil blive erstattet af software inden 2015. Bankerne ser dog mere teknikken som et supplement til børsmæglerne.

Software, der kan erstatte børsmæglere ved aktiehandel, eksisterer allerede og vil i fremtiden udkonkurrere traditionelle børsmæglere.

Helt op til 90 procent af alle børsmæglere, også kaldet sales tradere, vil blive erstattet af algoritmer inden 2015, konkluderer IBM i en rapport, ifølge Idag.dk

Men bankerne er dog ikke enige i forudsigelsen. De ser mere algoritmerne som et supplement til mæglerne.

- Tendensen er, at det går den vej. Men det er fuldstændig umuligt at sige, hvor hurtigt det går, siger chef for aktiehandel i Nordea, Michael Matzen til Idag.dk

Stadig brug for mæglere

Han fortæller, at der hele tiden kommer nye produkter, som mæglerne skal tage sig af, men at der stadig vil være brug for masser af rådgivning.

Samme melding kommer fra Henrik Mikkelsen, aktiechef i Danske Markets.

Han tror ikke på, at de nye muligheder og algoritmer vil skubbe mæglere ud i Danmark.

- Det er kun 10 procent af vores mæglere, der er sales tradere, og de kan ikke undværes. De skal fodre computeren med oplysninger, overvåge computeren og foretage de komplicerede handler, siger Henrik Mikkelsen til Idag.dk

Meget computeren ikke kan

Der er stadig mange ting, som software-aktiehandleren ikke kan klare. Blandt andet kan den ikke sælge meget store portioner eller illikvide aktier - der har man stadig brug for mægling, mener Henrik Mikkelsen.

- Det, computeren kan, er, hvis man har besluttet at handle en mindre portion af en af de store aktier. Så kan den baseret på fortiden finde det rette tidspunkt at handle på, siger Henrik Mikkelsen.

Derimod har han ikke den store tiltro til, at computersystemer generelt kan overtage medarbejdernes opgaver.

Også aktieanalysechef Leif Rasmussen fra Jyske bank mener, at der er mange ting som computeren ikke kan. Men han erkender dog, at IBM kan have ret.

- Hvis tingene fortsætter som de er nu, har de (IBM, red.) muligvis ret. Men der kommer hele tiden nye opgaver og serviceområder, siger Leif Rasmussen til Idag.dk




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere