Hackere har knækket aktiveringen af Vista

Et program, der snyder Windows Vistas værn mod pirater, er dukket op. Programmet er en modificeret udgave af Microsofts eget program til brug for virksomheder, der har behov for at aktivere mange kopier af Vista.

Virksomhedsudgaven af Windows Vista blev lanceret for knap 14 dage siden, men allerede nu er der dukket piratsoftware op, der snyder styresystemets aktiveringsmekanisme. Det skriver IDG’s nyhedstjeneste.

Ligesom det var tilfældet med Windows XP, skal Vista aktiveres, før det fungerer. Microsoft har ændret lidt i processen og vilkårene for licensen og aktiveringen, så for at forenkle opgaven med at aktivere mange kopier, tilbyder Microsoft nu virksomhederne en række specialværktøjer.

Et af disse er Key Management Service (KMS), som gør det muligt for en virksomhed at køre et Microsoft-leveret autoriseringsprogram på det lokale netværk. I stedet for at skulle igennem en større proces, hvor hver eneste klient skal ud på internettet for at lade sig aktivere, kan det i stedet ske lokalt.

Melinda Gates

Et nyt hackerprogram, der er døbt noget så mundret som Microsoft.Windows.Vista.Local.
Activation.Server-MelindaGates, giver imidlertid brugerne en efterligning af KMS-processen.

Med programmet, der er tilgængeligt på forskellige fildelingstjenester, skulle det altså være muligt at aktivere virksomhedsudgaven af Vista.

Microsofts officielle KMS-tilbud er tilgængelig for kunder med mindst 25 Vista-maskiner. Maskinerne aktiveres ved at koble sig til KMS-serveren og skal reaktiveres hver sjette måned

KMS-serveren er dog ikke den eneste mulighed, man har som virksomhed for volumen-aktivering af Vista. Henvendelse til Microsoft via telefon eller over nettet er også en mulighed.

Benyttes af virksomheder

MelindaGates-hacket lader brugerne downloade et VMware-image af en KMS-server, som aktiverer Windows Vista Business/Enterprise, hævder hackerne.

Microsoft har indtil videre ikke ønsket at kommentere historien overfor IDG’s nyhedstjeneste, men en sikkerhedsekspert mener til gengæld, at det ikke er overraskende, at nogen har knækket KMS-systemet.

- Det viser blandt andet, at piratvirksomhed ikke kun handler om unge mennesker, der bytter filer. De eneste, der vil have udbytte af denne type hacking er jo virksomheder med volumenlicenser, siger Mikko Hypponen, chefingeniør hos sikkerhedsfirmaet F-Secure.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere