Artikel top billede

Ny Forum.dk-direktør: - Vi skal lære at tjene penge

Claus Høvelt er udnævnt til ny direktør hos Forum.dk. Målet er sorte tal på bundlinien allerede i slutningen af 2007.

Forum.dk skal have sorte tal på bundlinien allerede ved udgangen af 2007. Det fortæller nyudnævnt administrerende direktør hos den tidligere Ofir-portal, Claus Høvelt.

Den 33-årige Claus Høvelt overtager roret og direktørstolen på Forum.dk, efter at Michael Kjær i sidste måned opsagde sin stilling.

Claus Høvelt kommer fra en stilling som markedschef hos Creuna, hvor han har udviklet og implementeret digitale forretningsløsninger for firmaet.

Og selv om Claus Høvelt kun har stået ved roret på den snart 11 år gamle internetportal i en uges tid, er strategien på plads.

Sorte tal i slutningen af 2007

- Der er lagt i ovnen til et større marketingsbudget. Samtidig er det min opgave at vende de røde tal til sorte. Jeg har en forventning om, at vi får sorte tal med udgangen af 2007, siger Claus Høvelt.

Om der bliver tale om en egentlig række af sorte tal eller blot et enkelt, vil den nyudnævnte direktør ikke uddybe. Men midlerne til at opnå målet er på plads, fortæller Claus Høvelt.

- Der er helt klart tale om en satsning. Der er slet ingen planer om at skære ned. Jeg har en god støtte i ryggen af koncernen, siger Claus Høvelt.

Det er Søndagsavisen, som ejer Forum.dk, og ifølge Claus Høvelt ser koncernen både Ofir og Forum.dk som strategiske markedsområder. Også selvom der har været underskud de sidste mange år.

Derfor er det nu, det skal vendes, fortæller Claus Høvelt.

Udskiftninger og ændringer

Satsningen kommer efter et turbulent år med flere udskiftninger i toppen hos internetportalen.

Samlet har Søndagsavisen tabt langt over 150 millioner kroner på Ofir, siden dotcom-bølgen toppede omkring år 2000.

Opsigelsen kommer efter en håndfuld spændende, men også udfordrende år hos Ofir, hvor internetsatsningen har givet et samlet tab på langt over 150 millioner kroner siden de euforiske dotcom-dage i 2000.

Trods masser af konkurrenter har brugerne ikke ligefrem svigtet siden, som hver måned har omkring en million unikke besøgende.

Strategien er nu at tilbyde brugerne en følelse af at komme i godt selskab for at give konkurrenterne baghjul.

Direktøren mener nemlig, at bedre og mere sikre services med trygge rammer er vejen til flere brugere og dermed sorte tal.

Tryghed og nærhed

- Tendensen har gået imod at bruge udenlandske portaler til informationssøgning, siger Claus Høvelt.

Samtidig mener han, at behovet for nærhed og lokale, trygge rammer vil vokse til fordel for en dansk portal. Især når det har noget med folks relationer til andre mennesker at gøre.

- Siden lever i princippet i bedste velgående. Vi skal bare lære at tjene penge, siger Claus Høvelt.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning: Skab enestående kundeoplevelser med viden og data i centrum

Data står i centrum, når du skal styrke kundeoplevelsen – eller det burde det i hvert fald gøre. På denne konference vil du møde eksperter indenfor CX og komme i dybden med, hvordan du sætter data, transparens og viden til at arbejde for dig i din Customer Experience-strategi.

07. maj 2024 | Læs mere


Kunstig Intelligens (AI) Masterclass - fra futuristisk idé til uundværlig ressource

Velkommen til en Masterclass om kunstig Intelligens (AI) og den transformative kraft, som kan tage din organisation og karriere til næste niveau. AI er gået fra at være en futuristisk idé til at blive en uundværlig ressource for virksomheder over hele verden og har allerede sat sit præg på den måde, som vi arbejder på, træffer beslutninger og kommunikerer med vores kunder.

07. maj 2024 | Læs mere


Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere