Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Skat.dk svækket på grund af statistikkørsel

Skat.dk er ramt af lange svartider og fejlmeddelelser, fordi man i øjeblikket kører statistik på siden. Skat erkender problemet og håber at fordoble kapaciteten, inden ugen er omme.

Server Too Busy.

Den fejlmeddelelse rammer i disse dage et stigende antal borgere, som besøger skat.dk for at tjekke skattemappen, selvangivelsen eller forskudsopgørelsen.

Problemet skyldes, at Skat kører statistik på hjemmesiden, fordi man gerne vil vide, hvad borgerne benytter hjemmesiden til.

- Det er, fordi vi har slået en statistikdatabase til. Og den laver nogle låsninger, så det er det, der er skyld i uhensigtsmæssighederne, siger Johnni Jensen, der er kontorchef i It-service hos Skat.

Brugerne af skat.dk oplevede i fredags og hen over weekenden lange svartider på mellem 10 og 20 sekunder.

Ifølge Johnni Jensen er Skat ikke tilfreds med de lange svartider, som borgerne oplever. Derfor overvejer man nu, om man skal slå statistikdatabasen midlertidigt fra for at skabe mere kapacitet på hjemmesiden.

Har købt mere kapacitet

Samtidig fortæller kontorchefen, at Skat allerede i december købte ekstra serverkapacitet, som leverandøren CSC er i færd med at gøre klar.

Når de ekstra applikationsservere og webservere ikke allerede tager deres del af presset, skyldes det ifølge Johnni Jensen, at en række netværkskonfigurationer og firewalls først skal indstilles på den rigtige måde.

- Der er taget højde for problemet med nye servere. Jeg tør ikke sige, om de bliver installeret i denne uge, men jeg vil presse på, efter det vi har oplevet hen over weekenden, siger Johnni Jensen.

Ifølge Skat vil de ekstra servere betyde en fordobling af kapaciteten, når tests og konfigurationer er gennemført.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere