EU vil samle telemarkedet

Det europæiske telekommunikationsmarked skal samles, så vi slipper af med de nationale monopoler og får en friere konkurrence, mener EU.

EU's 27 nationale telekom-kontrollører skal inden 16. feb. aflevere et bud på, hvordan et samlet EU-marked skal reguleres. Gør de ikke det, må de afgive deres magt til EU-kommissionen, advarer kommissær Viviane Reding.

Kommissionen vil have de nationale kontrolinstanser til at stå sammen og skabe et EU-baseret, uafhængigt udvalg, i stil med U.S. Federal Communications Commission.

- En EU-baseret kontrolinstans vil være et midlertidigt udvalg. Instansen vil blive opløst, så snart overgangen til et fælles telekom-marked er afsluttet, siger Redings talsmand.

Flere af de nationale kontrolinstanser har ikke været i stand til at dokumentere, at de opererer uafhængigt af deres regering eller store telefonselskaber.

Tolker regler forskelligt

På nuværende tidspunkt er det de nationale kontrolinstanser, som sørger for, at EU-reglerne bliver overholdt i det pågældende land. Problemet er bare, at de forskellige kontrolinstanser tolker reglerne forskelligt.

Det betyder at Storbritannien f.eks. har slået ned på det tidligere monopol BT, mens kommissærer klager over at Tyskland har givet Deutsche Telekom lov til at beholde deres position på fastnet-markedet og oven i købet udvide til at bygge et high-speed internet netværk uden at dele adgang til netværket med konkurrenterne.

Nogle lande laver simpelthen deres egne telelove uden at konferere med deres EU-naboer. Den tyske kontrolinstans har f.eks. ikke været i stand til at standse den tyske regerings lovforslag om at give det tidligere monopol Deutsche Telekom beskyttelse mod konkurrenter.

Reding er i gang med at gennemse alle de love, som blev vedtaget i 90’erne, der handler om udviklingen af et samlet europæisk telemarked, som skal sikre fri konkurrence indenfor EU.

Oversat af Ditte Thøgersen




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere