Gør din mobil smartere

Computeren er smeltet sammen med mobiltelefonen og ud af ægteskabet er kommet smartphones, der kombinerer det bedste fra begge verdener. Med små programmer fra nettet kan også almindelige telefoner opnå store forbedringer.

Er du en af dem, der skuer misundeligt efter sidemanden i toget, når han skriver mails, surfer eller synkroniserer kalendere på sin mobiltelefon?

Det er der ingen grund til.

Nettet bugner nemlig af små programmer og tjenester, der giver de samme muligheder på almindelige, billige telefoner, som man normalt finder på de noget dyrere smartphones.

Computerworld har udvalgt fem programmer og tjenester, der kan forbedre de fleste mobiltelefoner. På wikiprojektet ’De bedste 100’Wikilab.dk kan du diskutere Computerworlds valg og selv tilføje dine mobile favoritprogrammer og -tjenester.

Du kan også skrive en kommentar i forlængelse af denne artikel eller sende en mail til m.hemmingsen@cw.dk.

Gmail

På kun 112 kilobyte er det lykkes Google at lave en mailklient til mobiltelefonen med præcis de funktioner, som man forventer – søgefunktion, forward, spamfilter med videre – og så er det desuden også muligt at se vedhæftede billeder og Word-dokumenter.

Peg telefonens browser ind på www.gmail.com/app

Flurry

I modsætning til Googles mobile mailklient, sætter Flurry ikke nogle krav til, hvilken udbyder af mail, du bruger, og kan endda holde styr på flere mailkonti. Desuden indeholder Flurry også en RSS-læser. Programmet fylder 107 kilobytes.

www.flurry.com

Opera mini

Det, der gør Opera Mini anderledes end de browsere, der er indbygget i telefonen, er, at Opera Mini indlæser web-sider fra en Opera-server, der nedskalerer sider, både så de fylder mindre at hente på telefonen, men også så webadresser, der normalt er skrevet til almindelige computerskærme, tager sig godt ud på selv en lille telefon.

www.operamini.com

SoonR

SoonR er en applikation, der giver adgang til alle computerens filer og programmer, direkte fra mobiltelefonen. Derfra kan de blandt andet åbnes, redigeres eller e-mailes. Med SoonR kan du også søge efter indhold på computeren, ligesom der også er indbygget en funktion, der gør det muligt at skype fra mobilen.

www.soonr.com

ZYB

ZYB er en danskudviklet onlinetjeneste, der samler alle dine telefonkontakter og kalenderindtastninger i firmaets database, så det er let og enkelt at synkronisere eksempelvis flere telefoner eller overføre alle gamle telefonnumre til den nye telefon.

www.zyb.com




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere