Skriv dig op og få tallene først:Så meget tjener din chef og dine kollegaer - og det bliver lønstigningen i år (nok)

Artikel top billede

Danske webudviklere plages af stress

Lønstatistik: Webudviklerne scorer den næststørste lønfremgang, men har det højeste sygefravær på grund af stress, viser Computerworlds store lønstatistik.

Hvis tingenes tilstand alene gøres op i penge, var 2006 et godt år for webudviklerne, som fik en lønforhøjelse på otte procent i snit.

Nogle har fået lidt mindre, de fleste har fået mere. Og de, der har skiftet job, har fået allermest.

Men hvis tingenes tilstand også omfatter sundhed og sammenhæng mellem arbejde og fritid, var 2006 et ringe år for webudviklerne.

Ganske vist overarbejder webudviklerne kun i moderat grad. Men stressniveauet er helt oppe at ringe med 37 procent, som oplever en stigende grad af stress.

Og webudviklerne er den gruppe af it-ansatte, som bliver hyppigst syge af stress. Hele 16 procent har inden for de seneste tre år været sygemeldt på grund af stress.

Skift job og scor kassen

13 procent af webudviklere svarer i undersøgelsen, at de har skiftet job inden for det seneste år, og de har tilsammen oplevet en lønfremgang på hele 24 procent.

De, der er blevet i deres stillinger, har kun fået seks procent mere. Så meget for loyalitet.

Der ligger en virksomhedsejer i maven på mange webudviklere. 29 procent overvejer at blive selvstændig, mens 16 procent allerede har deres egen virksomhed.

Tre ud af fire er tilfredse med deres lønniveau, lidt færre er tilfredse med lønudviklingen. Atter har jyderne grund til mest utilfredshed, for en jysk webudvikler tjener små 70.000 kroner mindre om året end kollegaen i København.

Facts om webudvikleren

Månedsløn: 34.658 kroner.

Lønstigning: Otte procent.

Plads i lønhierarkiet: 8.
IT-JOB

Unik System Design A/S

DevOps Engineer

Cognizant Technology Solutions Denmark ApS

Solution Architect
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Undgå cyberkatastrofen med automatiseret kontrol over sensitive data

Når cyberkriminelle gennemtrænger din sikkerhedsinfrastruktur, bruger de i snit 48 dage til at danne sig et overblik over sensitive data, før de lukker dine systemer og data ned med ransomware. På dette seminar får du derfor et solidt grundlag for at sikre dig overblik over sensitive, virksomhedskritiske informationer. Derudover vil du få et praktisk indblik i, hvordan du beskytter dine informationer, så du er er mindre sårbar når cyberkriminelle trænger ind på dit netværk, samt et overblik over typiske angrebsformer og viden om, hvordan et ransomwareangreb foregår i praksis.

07. februar 2023 | Læs mere


Status og erfaringer fra fem år med GDPR

Vi samler nogle af Danmarks fremmeste GDPR-eksperter trådene efter knapt fem år. Dette giver dig et solidt overblik over de hidtidige erfaringer og sikker viden at basere din indsats på, når du skal planlægge og tilpasse din organisations indsats for at sikre compliance med det omfattende regelkompleks.

07. februar 2023 | Læs mere


ERP-trends 2023

Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på. Herunder hvordan den stadig mere udbredte – og uomgængelige – anvendelse af cloudservices vil påvirke dine muligheder for at få mest muligt ud af dine investeringer.

08. februar 2023 | Læs mere