Ud med kvinderne!

Klumme: Nedringede damer med dybe sensuelle blik har intet at gøre i gadget-bladene. Os gadget-elskere elsker gadgets, og de skal ikke reduceres til lir med de bare damer.

Jeg elsker gadgets.

Elektroniske dingenoter af enhver art fra mobiltelefoner over iPods til små robotter, fladskærme, puls­ure, hovedlamper til bjergbestigning, trådløse headsets, navigationsudstyr og spilkonsoller.

I min studietid ernærede jeg mig blandt andet ved at teste datidens gadgets for Alt om Data.

Det var en stor tid, hvor kassevis af forbrugselektronik kunne bæres hjem til den ydmyge studenterhybel. Nætterne gik med at få modemmer, pc’er, skrivehjulsprintere, eksterne floppy-diske, gigantiske mobiltelefoner, A/D-convertere og alt muligt til at virke.

Ja, det var livet
Vennerne kom forbi, og vi læste manualer, forbandt ledninger, konfigurerede, installerede og levede livet med halv-liter colaer i glasflasker.

Nu er jeg blevet voksen, men som mange jævnaldrende er jeg stadig vild med gadgets.

I dag er det imidlertid blevet en selvstændig øvelse at opbygge en troværdig argumentation for sin nærmeste familie for, hvorfor livet dårligt kan leves uden den nyeste version af Lego Mindstorm.

Jeg skal her prise mig lykkelig for en meget, meget forstående hustru. Så længe jeg selv bortskaffer papkasserne.

Markedet overstrømmes af disse elektroniske løsninger, der i princippet bare leder efter et rigtigt problem – og vi er som sagt mange, der gerne melder os til at deltage i eftersøgningen.

Nu er vi imidlertid stødt ind i et problem.

Prisen og damerne
Problemet er de blade, man er nødt til at købe for overhovedet at få et overblik over det helt hysteriske udbud af gadgets.

Det er efter min mening helt naturligt, at et ordentligt gadget-magasin på 92 sider (hvoraf 23 er reklamer) skal koste 59,50.

Den pris står i et fuldstændig rimeligt forhold til prisen for en ordentlig gadget, og (måske vigtigere) for det tab af status, man kan udsætte sig for ved at købe den forkerte gadget.

Nej, jeg ville såmænd gerne spendere både 70 og 80 kroner for et godt gadget-magasin.

Problemet er damerne. Flere gadget-magasiner er nemlig fyldt med mere eller mindre (ofte mindre) påklædte kvinder.

Denne måneds version af T3 (“Danmarks Bedste Gadget­magasin”) har Apples iPhone på forsiden.

Det er et godt og rigtigt redaktionelt valg.

Jeg tror, jeg taler på vegne af mange gadget-elskere, når jeg siger, at vi her står over for årets vigtigste beslutning: Skal jeg være tro mod min foretrukne MP3-gadget og tage skridtet fuldt ud, eller skal jeg være tro mod mit sædvanlige mobiltelefon-brand.

Der er meget på spil, og det er efter min mening en frygtelig fejl, når udgiverne af T3 forsøger at reducere dette til stil og lir.

På siden finder vi nemlig en iPhone gemt væk i hånden på en kvinde i MEGET korte shorts, en helt unaturlig dyb udskæring og et udfordrende blik, der sikkert skal indikere, at hun synes, iPhone er det mest sexede, man kan vælge.

VI ER FULDSTÆNDIG LIGEGLADE!!

Og så går det helt galt
Inde i bladet går det helt galt.

Over to dobbeltopslag (siderne 26-27 og 32-33) præsenteres vi for en meget meget nødtørftigt påklædt yngre kvinde (muligvis den samme som på forsiden), der slanger sig på fede silkelagner i en artikel under titlen “Gadget dream-team” (sic!).

De enkelte gadgets fylder cirka fem cm på siden, mens pigebarnet altså breder sig fra den ene side til den anden.

Hør nu godt efter T3: Vi vil have jeres features, jeres diagrammer og de fede gadget-billeder. Vi vil have jeres test og også gerne den lidt kække tone.

Men vi vil have et blad, vi kan have på sofabordet. Et blad vi kan tage frem, når vi begejstret skal vise, hvad der snart skal indkøbes og berige familiens liv.

Alle, der vil have kvinder (med eller uden undertøj), kan sikkert finde ud af at købe andre blade.

Henrik Zangenberg, managing partner, Gartner Danmark

Computerworlds klummer er ikke nødvendigvis udtryk for Computerworlds holdninger, men er alene udtryk for skribentens holdninger.

Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Customer Experience 2021 - fokus på CX-strategi og teknologi til at forankre kundeoplevelsen

De gode kundeoplevelser er altafgørende for virksomheden, og netop derfor er det nødvendigt at have fokus på CX-strategi og teknologi, der kan være med til at forbedre kundeoplevelsen endnu mere. Det kræver tid og ressourcer, men det gavner hele virksomheden på lang sigt.

03. december 2020 | Læs mere


Træf det rigtige cloud-valg: Hør om mulighederne med hybrid- og multi-cloud

Vi kan ikke komme udenom, at cloud-teknologien bare vokser og vokser. Den giver adgang til store fordele for din virksomhed, men det kræver at virksomheden træffer strategiske, arkitektoniske og teknologiske vælg. Få indblik i, hvordan ud kan få sikkerhed, release cycles og andet til at gå op i en højere enhed.

09. december 2020 | Læs mere


Er du klar til at rekruttere de attraktive it-talenter i 2021?

Hvad betyder aller mest for danske it-kandidater, og har corona været med til at skubbe til it-kandidaternes værdisæt? Det gennemgår vi på denne times webinar, hvor der naturligvis også vil være plads til spørgsmål og mulighed for videre dialog.

10. december 2020 | Læs mere


Premium
KMD kan nærme sig halvering af medarbejderstaben i Danmark på få år: Så mange ansatte har selskabet sagt farvel til
For fem år siden var KMD det største danske it-selskab, men over årene er medarbejderstaben i Danmark faldet dramatisk. Ifølge en lækket PowerPoint fortsætter tendensen i 2021. Se den voldsomme nedgang i antallet af ansatte hos KMD her.
Computerworld
Bitcoinen nåede lige at kulminere igen – men så kom krakket
Der blev sat en ny rekord for bitcoinens værdi i år – men godt 24 timer efter blev der høvlet næsten 20.000 kroner af den.
CIO
Podcast: Her er seks gode råd om ledelse og digitalisering fra danske top-CIO'er
The Digital Edge: Vi har talt med 17 af Danmarks dygtigste digitale ledere - og samlet deres seks bedste råd om digitalisering og ledelse. Få alle rådene på 26 minutter i denne episode af podcasten The Digital Edge.
Job & Karriere
Se Waoos forklaring: Derfor har selskabet fyret topchef Jørgen Stensgaard med omgående virkning
Waaos bestyrelse opsiger fiberselskabets topchef, Jørgen Stensgaard, der fratræder med omgående virkning. Se hele forklaringen fra Waao her.
White paper
Sådan sikrer du hovednøglen til jeres data
80% af alle ransomwareangreb skyldes misbrug af privilegerede brugeradgange. Ved at begrænse og overvåge adfærden på de privilegerede konti samt kontrollere mængden af tildelte rettigheder kan du mindske skaden ved hackerangreb mod din virksomhed og i visse tilfælde helt blokere dem. Internt kan du bruge kontrollen med brugeradgange til at dokumentere, hvem der bevæger sig i hvilke systemer, og hvad der foregår derinde. Privilegeret brugerstyring har de seneste to år stået øverst på Gartners Top10-liste over it-sikkerhedsprojekter, der bør få højeste prioritet. Alligevel er teknologien kun så småt ved at finde fodfæste i Danmark. Det kan viden om åbenlyse gevinster, relativ kort implementeringstid og yderst rimeligt budget være med til at ændre på. I dette whitepaper folder vi temaet privilegeret brugerstyring ud og placerer teknologien i det væld af prioriteringer, som CISO’en hver dag skal foretage.