Artikel top billede

Ud med kvinderne!

Klumme: Nedringede damer med dybe sensuelle blik har intet at gøre i gadget-bladene. Os gadget-elskere elsker gadgets, og de skal ikke reduceres til lir med de bare damer.

Jeg elsker gadgets.

Elektroniske dingenoter af enhver art fra mobiltelefoner over iPods til små robotter, fladskærme, puls­ure, hovedlamper til bjergbestigning, trådløse headsets, navigationsudstyr og spilkonsoller.

I min studietid ernærede jeg mig blandt andet ved at teste datidens gadgets for Alt om Data.

Det var en stor tid, hvor kassevis af forbrugselektronik kunne bæres hjem til den ydmyge studenterhybel. Nætterne gik med at få modemmer, pc’er, skrivehjulsprintere, eksterne floppy-diske, gigantiske mobiltelefoner, A/D-convertere og alt muligt til at virke.

Ja, det var livet

Vennerne kom forbi, og vi læste manualer, forbandt ledninger, konfigurerede, installerede og levede livet med halv-liter colaer i glasflasker.

Nu er jeg blevet voksen, men som mange jævnaldrende er jeg stadig vild med gadgets.

I dag er det imidlertid blevet en selvstændig øvelse at opbygge en troværdig argumentation for sin nærmeste familie for, hvorfor livet dårligt kan leves uden den nyeste version af Lego Mindstorm.

Jeg skal her prise mig lykkelig for en meget, meget forstående hustru. Så længe jeg selv bortskaffer papkasserne.

Markedet overstrømmes af disse elektroniske løsninger, der i princippet bare leder efter et rigtigt problem – og vi er som sagt mange, der gerne melder os til at deltage i eftersøgningen.

Nu er vi imidlertid stødt ind i et problem.

Prisen og damerne

Problemet er de blade, man er nødt til at købe for overhovedet at få et overblik over det helt hysteriske udbud af gadgets.

Det er efter min mening helt naturligt, at et ordentligt gadget-magasin på 92 sider (hvoraf 23 er reklamer) skal koste 59,50.

Den pris står i et fuldstændig rimeligt forhold til prisen for en ordentlig gadget, og (måske vigtigere) for det tab af status, man kan udsætte sig for ved at købe den forkerte gadget.

Nej, jeg ville såmænd gerne spendere både 70 og 80 kroner for et godt gadget-magasin.

Problemet er damerne. Flere gadget-magasiner er nemlig fyldt med mere eller mindre (ofte mindre) påklædte kvinder.

Denne måneds version af T3 (“Danmarks Bedste Gadget­magasin”) har Apples iPhone på forsiden.

Det er et godt og rigtigt redaktionelt valg.

Jeg tror, jeg taler på vegne af mange gadget-elskere, når jeg siger, at vi her står over for årets vigtigste beslutning: Skal jeg være tro mod min foretrukne MP3-gadget og tage skridtet fuldt ud, eller skal jeg være tro mod mit sædvanlige mobiltelefon-brand.

Der er meget på spil, og det er efter min mening en frygtelig fejl, når udgiverne af T3 forsøger at reducere dette til stil og lir.

På siden finder vi nemlig en iPhone gemt væk i hånden på en kvinde i MEGET korte shorts, en helt unaturlig dyb udskæring og et udfordrende blik, der sikkert skal indikere, at hun synes, iPhone er det mest sexede, man kan vælge.

VI ER FULDSTÆNDIG LIGEGLADE!!

Og så går det helt galt

Inde i bladet går det helt galt.

Over to dobbeltopslag (siderne 26-27 og 32-33) præsenteres vi for en meget meget nødtørftigt påklædt yngre kvinde (muligvis den samme som på forsiden), der slanger sig på fede silkelagner i en artikel under titlen “Gadget dream-team” (sic!).

De enkelte gadgets fylder cirka fem cm på siden, mens pigebarnet altså breder sig fra den ene side til den anden.

Hør nu godt efter T3: Vi vil have jeres features, jeres diagrammer og de fede gadget-billeder. Vi vil have jeres test og også gerne den lidt kække tone.

Men vi vil have et blad, vi kan have på sofabordet. Et blad vi kan tage frem, når vi begejstret skal vise, hvad der snart skal indkøbes og berige familiens liv.

Alle, der vil have kvinder (med eller uden undertøj), kan sikkert finde ud af at købe andre blade.

Henrik Zangenberg, managing partner, Gartner Danmark

Computerworlds klummer er ikke nødvendigvis udtryk for Computerworlds holdninger, men er alene udtryk for skribentens holdninger.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere