Intel har store planer for små enheder

Intel løfter sløret for selskabets Ultra Mobile-platform, der er designet til ultramobile pcere og andre håndholdte enheder. Det inkluderer lanceringen af en ny chip i 2008 og øget understøttelse af Linux.

Computerworld News Service: Den nye platform for ultramobile platform fra Intel går under navnet McCaslin.

Den er baseret på en processor med kodenavnet Steeley, som bruger lidt strøm og et chipset, der omfatter en integreret grafisk processor.

”Dette er kun begyndelsen,” siger Anand Chandrasekher, der er direktør i Intels Ultra Mobility Group på Intels udviklerkonference i Beijing.

Efterfølger til McCaslin

I første halvår af 2008 vil Intel udgive efterfølgeren til McCaslin, der er baseret på en 45-nanometer lavstrøms processor, der går under navnet Silverthorne og et nyt chipset kaldet Poulsbo.

Til forskel fra det nuværende to-chips chipset, der bliver brugt i McCaslin, så er Poulsbo en enkelt chip. Det reducerer strømforbruget og sparer plads.

Ultramobil med Linux

Chandrasekher oplyser, at Intel vil understøtte Linux som et alternativt operativsystem for små computere.

Det gælder især den gruppe som Intel kalder Mobile Internet Devices.

De to første Linux-virksomheder, der er med i samarbejdet, er Kinas Red Flag Linux og Canonical, der distribuerer Ubuntu Linux.

Den første ultramobile pc, der er baseret på Origami-designet, blev udviklet i et samarbejde mellem Intel og Microsoft.

Den var designet til at køre med Tablet PC udgaven af Windows XP. De seneset ultramobile pcere som Samsungs Q1 Ultra kører med det nyere Vista OS.

Oversat af Christian Carlsen




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere


Computerworld Summit 2024

Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

23. maj 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere