Artikel top billede

Jens Alder: Tele2-salg var et logisk skridt

TDCs koncerndirektør, Jens Alder, lader sig ikke ryste af konkurrenten Telenors opkøb af danske Tele2. "Det er et led i en forventet konsolidering," mener han.

Det var ingen overraskelse hos TDCs koncernschef Jens Alder, da pressemeddelelsen om at Telenor havde købt det danske teleselskab Tele2 landede i inboksen klokken 8:05 imorges.

Opkøbet var nemlig et ventet træk fra konkurrenten, der i forvejen ejer selskaberne Sonofon og Cybercity.

Men selvom købet giver Telenor en endnu større bid af den danske kage, afviser Jens Alder, at opkøbet kræver en reaktion fra TDC.

"Vi skal ikke reagere på det, for det er ikke vores kunder eller vores net. Det er en forventet konsolidering inden for vores branche i Danmark, og derfor påkræver det slet ingen reaktion fra vores side," siger han.

Med overtagelsen af Tele2 går Telenor frem til 27.3 procent af det danske mobilmarked og 14 procent af bredbåndsmarkedet.

Opkøb ændrer ikke markedet

Jens Alder forventer ikke, at det vil få nogen større effekt på markedet, at konkurrenten i dag har styrket sin position i Danmark.

"Vi har en konkurrent, som vi tager alvorligt, men det er den bedste, der vinder. Jeg kan ikke se, at opkøbet skulle forandre noget principelt, men selvfølgelig er jeg spændt på, hvad der nu sker," siger han.

Danmark endelig som resten af Europa

Han afviser at spekulere i Telenors motivation for købet, men kan godt forstå, at Tele2 har sagt ja til Telenors købstilbud.

For uden sit eget net får serviceprovidere som Tele2, der lejer sig ind på andre operatøres net, sværere og sværere ved at klare sig på markedet, mener Jens Alder.

Med købet er endnu en netløs teleoperatør forsvundet fra det danske marked, og det passer fint med de internationale tendenser.

"Købet af Tele2 er et af de allersidste logiske skridt, og nu har vi langt om længe i Danmark en relativ simpel struktur som også de andre europæiske lande har," siger Jens Alder.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere