Cybercity-server blacklistet af SORBS

Tusindvis af Cybercity-kunder ramt af nyt problem. Nu er en af firmaets postservere nemlig blevet blacklistet af antispam-organisationen SORBS.

Internetudbyderen Cybercitys hårdtprøvede kunder har nu fået endnu et problem på halsen, fordi en af firmaets mailservere er havnet på den berygtede RBL-liste (Real-time Spam Black List) hos antispam-organisationen SORBS.

Black-listningen betyder, at kundernes mail ikke når igennem til postservere hos andre udbydere, som bruger Sorbs-listen til at forhindre spammails.

Tusindvis af Cybercitys mailkunder kæmper i forvejen med leveringstider på op til tre timer på grund af et massivt spamangreb mod firmaet.

Ingen relation til spamstorm

Ifølge Cybercitys pressechef, Peter Glüssing, har firmaet kendt til blacklistningen af postserveren siden midten af maj.

Derfor har blacklistningen ifølge pressechefen ingen sammenhæng med de massive spamproblemer, som gennem pinsen har betydet at flere medarbejdere har måttet blive på arbejdet i fridagene.

Cybercity har tidligere selv benyttet SORBS, men det samarbejde ophørte ifølge Peter Glüssing for nogle år siden.

”Der er ingen tvivl om, at blacklistningen har en stor konsekvens for os. Det er ikke tilfredsstillende, at spam fra en enkelt kunde kan få os på den her liste," siger Peter Glüssing.

Derfor arbejder firmaet i øjeblikket på at opbygge en ny struktur i serversystemet, så RBL-listningen kan undgås.

”Men det er klart, at det tager noget tid. Indtil da må vi jo tage dialogen med SORBS og finde på en løsning,” siger Peter Glüssing.

Følger efter TDC

Cybercity er ikke den eneste danske internetudbyder som oplever problemer med de omdiskuterede RBL-lister. Også TDC er gang på gang røget i nettet.

Problemstillingen betyder, at kunderne i en periode ikke kan være sikre på at deres mails når frem.

Hidtil har internetudbyderne løst problemet med ombytning af IP-adresser på postserverne og andre tricks.

Internationalt samarbejde om RBL-kodeks

Men de danske internetudbyderne arbejder også gennem deres brancheorganisation ISP Sikkerhedsforum sammen om at få problemet løst internationalt.

Sidste år gik organisationen aktivt ind i den internationale organisation Maawg (Messaging Anti-Abuse Working Group) som kæmper for ordnede forhold på RBL-markedet.

Det er især RBL-listernes opkrævning af penge for at lade internetudbyderne slippe af listerne som irriterer firmaerne.

Ofte betyder betaling til SORBS nemlig, at en anden server hurtigt havner på listen i stedet for den server, som blev købt fri, fortæller Peter Glüssing.

Vil have envarig løsning

Derfor kan pressechefen ikke fortælle præcis, hvornår den ramte server bliver taget af den berygtede liste, så kunderne igen kan være sikre på, at deres afsendte mails når frem.

”Vi må tage dialogen med SORBS og høre hvordan vi på længere sigt kan få ordnet det her,” siger Peter Glüssing.

Pressechefen kan ikke fortælle, hvor mange kunder, der aktuelt er berørt af SORBS-listningen. Men han formoder, at problemet er begrænset, fordi Cybercitys kundeservice ikke modtager ret mange henvendelser om problemet.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere