Artikel top billede

Udviklingsmodulet tager udgangspunkt i spil, der kan minde om Mario Brothers fra Nintendo.

Nyt fag i gymnasiet: Spiludvikling til Xbox

Spiludvikling til Xbox 360 måske på skemaet i gymnasiet fra sommeren 2008.

Danske studerende på gymnasieniveau vil fra sommeren 2008 kunne vælge spiludvikling til Microsofts Xbox 360 på skoleskemaet.

Det er muligt, fordi to studerende på Diku (Datalogisk Institut, Københavns Universitet) netop har bestået et bachelorprojekt, hvor de i samarbejde med Microsoft har udviklet et undervisningsmodul, der gør det nemmere at lave spil til softwaregigantens populære Xbox 360.

Håbet er, at projektet kan få flere unge til at vælge en it-uddannelse.

Det fortæller Till-Jesper Kynig, der sammen med makkeren Valdemar Rørbech tirsdag formiddag i denne uge fik karakteren 10 for bachelorprojektet i Datalogi på Diku.

Hemmeligheden er XML

Undervisningsmodulet bygger på Microsoft Xna, der er en gratis programpakke, som gør det muligt for enhver at lave spil til den populære spilkonsol Xbox 360 og pc'er.

Hemmeligheden er ifølge Till-Jesper Kynig en XML-fil, hvor eleverne kan ændre indstillingerne. På den måde kan indholdet pege på nye ting, og det gør det muligt at tilføje og ændre baner, figurer eller grafik. Uden at hele spillet behøver at blive rekompileret.

"Det betyder, at man ikke nødvendigvis skal ind i spilkernen. Og det er noget nemmere," siger Till-Jesper Kynig.

Udviklingsmodulet tager udgangspunkt i spil, der kan minde om Mario Brothers fra Nintendo. Meningen er så, at gymnasieeleverne selv skal ændre i spillet.

Opfylder krav fra ministeriet

"Vi har prøvet at lave det, så det dækker de krav, som undervisningsministeriet stiller. Dermed kan programmet erstatte det nuværende undervisningsmateriale," siger Till-Jesper Kynig.

Målet er at give en mere legende indgang til datalogi. Problemet er, at skoleelever og gymnasieelever kan have svært ved at se, hvad datalogi kan bruges til.

"Det her viser mere, hvordan datalogi kan anvendes senere han. Samtidig fanger det mange folk, der har spil som interesse," siger Till-Jesper Kynig.

De to datalogistuderendes bachelorprojekt kan altså bruges som spiludvikling på skoleskemaet. Alligevel bliver det først fra skoleåret 2008 at elever på gymnasieniveau kan kaste sig over spiludvikling på X-boxen.

Klar fra 2008

Det næste skridt bliver nemlig at lave et egentligt undervisningsmateriale til udviklingspakken, fortæller lektor Georg Strøm fra Diku.

Derefter skal materialet prøves af i nogle gymnasieklasser.

Umiddelbart vurderer Georg Strøm, at det arbejde bliver udført i Diku-regi, men det er også muligt, at andre vil producere selve undervisningsmaterialet.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere