Artikel top billede

Kom ud i rummet med Google Earth

Først var der Google Earth. Nu er Google klar med Google Sky, der sender net-brugeren ud i rummet.

Google er klar med en ny tjeneste, der integrerer stjernehimlen, som den ser ud fra jorden, direkte i Google Earth.

Google Sky, som den nye tjeneste hedder, gør det muligt at navigere rundt mellem 100 millioner stjerner og 200 millioner galakser, og kan iøvrigt vise informationsbokse, som fortæller om verdensrummet.

"Aldrig før har et vejkort over hele himlen været så nemt tilgængeligt. Alle, der er interesseret i at se på stjerner og udforske universets undere, kan hurtigt se og dvæle ved de fantastiske ting, der er fotograferet med Hubbel Teleskopet," siger en af projektets udviklingsledere Carol Christian fra Space Telescope Science Institute.

Institutet har hjulpet Googles udviklere i Pittsburg med at udvikle Google Sky.

Googles guide til stjernerne

Tjenesten kan blandt andet vise planeternes positioner to måneder frem samt højtopløselige billeder fra Hubble Teleskopet.

Derudover kan Google Sky også give et overblik over stjernebilledern, og hjælpe med at identificere de enkelte stjerner på nattehimlen.

"Vi er glade for at kunne give Googles brugere flotte astronomiske billeder og et højt informationsniveau, som gør dem i stand til både at lære mere om, hvad det er de ser og skabe deres egne favoritsteder," siger Lior Ron fra Google i en pressemeddelse.

Virker som Google Earth

For at bruge Google Sky skal man have programmet Google Earth, der kan hentes gratis hos Google.

Derefter kan nattehimlen nåes ved at gå til "View"-menuen og klikke på "Switch to Sky", eller ved at på Sky-ikonet i værktøjslinien.

Navigationen i Google Sky er den vante fra Google Earth, hvor man kan blandt andet kan trække, zoome og søge.

Google fik adgang til det amerikanske rumforsknings-agentur, NASAs, data i december sidste år. Google Sky bygger på netop disse data.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere