Artikel top billede

Hvis man kører en langsigtet outsourcing-udviklingsstrategi, er man nødt til at behandle folk, som var de ansatte hos en selv," siger administrerende direktør Per John Jensen fra det danske softwarehus Zoomio.

Hård konkurrence om udenlandske kodekarle

Outsourcing: Offshore-medarbejdere skal have gode forhold. Ellers smutter de, lyder det fra erfaren direktør.

Du går grueligt galt i byen, hvis du tror, at softwareudviklere er en kodefabrik, der bare skal kode.

Tværtimod er det medarbejdere, der skal plejes og udfordres, så de ikke smutter over til konkurrenten - for der er rift om dygtige udviklere i udlandet.

”Hvis man kører en langsigtet outsourcing-udviklingsstrategi, er man nødt til at behandle folk, som var de ansatte hos en selv," siger administrerende direktør Per John Jensen fra det danske softwarehus Zoomio, der udvikler platformen Zoomio til e-marketing.

Zoomio har fra begyndelsen etableret sig som en global virksomhed, hvor produktdesign foregår i Danmark og USA, mens selve programmeringen er offsourcet til pakistanske og ukrainske udviklere.

Han mener, at man er nødsaget til at give udviklerne nye udfordringer, når de har været på en bestemt opgave i et stykke tid.

"Der er ingen i Danmark, der gider at side og kode hele tiden. For man kører træt i tingene,” siger han.

Mister kompetence

”Der er ingen tvivl om, at de dygtige medarbejdere har masser af muligheder. Hvis vi ikke passer på, risikerer vi at miste en kompetence, som vi har opbygget gennem mange år. Medarbejderpleje skal også ske selvom, det handler om offshoring,” siger Per John Jensen.

Da virksomheden begyndte at offshore til Pakistan for fem år siden, bestod udenlandskontoret af to udviklere.

Nu er tallet oppe på 17 mænd i Pakistan og fire i Ukraine.
Kundelisten tæller 360 virksomheder, der bruger Zoomios system.

For at skabe en større nærhed til medarbejderne i Pakistan, har Zoomio ansat en pakistansk person, der kommer til at arbejde sammen med et outsource-team og bliver "manden på stedet".

”Han skal sørge for, at vi får outsourcet opgaverne til de rigtige mennesker, og at udviklerne får de rigtige udfordringer. Samtidig er hans opgave at belønne de gode medarbejdere og det modsatte til de ikke-gode,” fortæller direktøren.

Strategisk beslutning

Ifølge Per John Jensen er den otte timer lange flyvetur et problem, der gør, at han efter eget udsagn ikke ”lige høvler derned”. Han slipper dog ikke for turen den 17. september, hvor den nye mand skal introduceres.

”For os er det strategisk. Vi vil det her og fortsætte med at udvide vore team i Pakistan ved at ansætte betydeligt flere næste år. For at gøre det, har vi besluttet at have vores egen mand på stedet til at arbejde sammen med udviklerne,” siger Per John Larsen, der har valgt at satse på Pakistan.

”Forskellen mellem Pakistan og Ukraine er, at man kan kommunikere bedre med pakistanere, fordi de taler fornemt engelsk. Hvorimod det er sværere at finde nogen, der taler ordentligt engelsk i Ukraine.”

Zoomio har hovedkontor i København med 54 ansatte. Desuden har virksomheden salgskontorer i Tyskland og Holland.

Uden at opgive det nøjagtige tal, fortæller Per John, at virksomheden omsatte for under den rigtige side af 20 millioner kroner i 2006 og forventer, at tallet kommer op på den rigtige side af 20 millioner for regnskabsåret 2007.

Selve omsætningen er vokset med 25 procent kvartal over kvartal de sidste otte kvartaler.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere