Ny chipteknologi til håndholdte enheder fra IBM

IBM er klar med en ny chip-teknologi, der kan vise sig at blive et gennembrud i at gøre mobile enheder langt mindre.

IComputerworld News Service: IBM er klar med en ny chip-teknologi, der i løbet af de næste to år vil reducere prisen og størrelsen på mobile enheder og give plads til flere funktioner i håndholdte enheder.

Teknologien kan anvendes af producenterne af komponenter til mobile enheder og installeres i mobiltelefoner og andre trådløse enheder fra en lang række udbydere inden 2009, siger Ken Torino der leder foundry-afdelingen i IBM.

Gennemsnitligt koster det cirka 110 kroner at fremstille elektronikken til en mobil enhed.

De store omkostninger udgøres af andre dele som for eksempel displayet.

Ken Torino forudser, at den nye chipteknologi kan reducere prisen med cirka fem kroner.

"Når funktioner på forskellige chips integreres qua den ny teknologi, vil det også skabe mere plads til for eksempel GPS-chips, tv-tuner eller digital radiomodtagelse", siger Torino.

Baseret på silicium

Teknologien, som IBM har udviklet i sit Burlington-laboratorium, hedder CMOS 7RF SOI og er baseret på en ældre og billigere metode, hvor der anvendes silicium i stedet for galliumarsenid (GaAs).

"Komponentfremstillerne vil sandsynligvis bruge teknologien til at integrere to eller tre chip i én tilknyttet strømkontrol, strømstyringen, multimode og multiband-switching. Der findes mange forskellige chip i denne del af en mobil enhed, og de vil i sidste ende alle blive integreret." siger Ken Torino.

Galliumarsenid-løsningen (GaAs) er blevet anvendt, fordi strømstyringen og de relaterede funktioner rent fysisk er nødt til at være tæt forbundet med enhedens strømforsyning og dens antenne.

"Udfordringen har været at anvende konventionel silicium-teknologi og stadig leve op til kravene for at få det til at virke." siger Torino.

Komponenterne skal være små for at undgå at miste radiosignalet eller et opkald.

Torino siger, at mange producenter har været involveret i udviklingsarbejdet, og IBM vil udsende 'design kits' i første halvår af 2008.

Oversat af Bo Madsen




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere