Receptserveren hoster og stønner

En længe ventet operation på den omdiskuterede receptserver er udskudt for anden gang inden for meget kort tid.

Den meget omdiskuterede receptserver, der er udviklet til at servicere læger, apoteker, hjemmesygeplejen samt patienter, er igen meldt sygdomsramt.

Denne gang er der problemer med at kopiere serveren, således at to ens servere kunne sikre bedre driftssikkerhed og stabilitet, men operationen er indtil videre udskudt.

Udsættelsen skyldes, at det har taget længere tid at overføre data fra den oprindelige receptserver til den nye server, hvilket ikke passede med Lægemiddelstyrelsens planlægning.

Derfor har styrelsen, der står bag receptserveren, valgt at foretage spejlingen på et senere tidspunkt.

"Hvornår vi igangsætter den næste kopiering fra server til server afhænger af den redegørelse vi har bedt om i forbindelse med, at det tog længere tid at overføre data end forventet, men formentlig vil der gå tre til fire uger inden vi idriftsætter det spejlede milø,” oplyser chef for viden og kommunikation i Lægemiddelstyrelsen, Kåre Geil.

Udsættelsen er anden gang i september, at Lægemiddelstyrelsen opgiver at kopiere receptserveren.

Rammer i rækken af sygdomssymptomer

Spejlingen af data fra den oprindelige receptserver til en anden server er det nyeste skud på stammen af de problemer, der har været i udrulningen af den digitale receptservice.

31. juli var serveren nede i fire timer, da en fejl hos underleverandøreren Progrator. Den 5. juni måtte 20.000 borgere se langt efter deres recepter og vente til dagen efter for at få udleveret deres medicin. Forbindelsen mellem læger og apotekere var på det tidspunkt afbrudt.

I foråret stod det dog sløjere til, og receptserveren havde alene i marts måned en nedetid svarende til et helt døgn. På det tidspunkt var apotekernes tålmodighed ved at udløbe med den hostende server.

Den udsatte migrering af driftsmiljøet skulle ellers netop sikre, at den slags problemer ikke opstod mere.

Og Kåre Geil erkender også, at der har været visse problemer med implementeringen af receptserveren.

"Serveren har kørt stabilt i længere tid, og de tidligere tekniske problemer kom bag på alle, da vi har udført grundige forundersøgelser og tests inden vi søsatte projektet." siger han.

Kritiseret for mangel på personlig sikkerhed

Udover driftssikkerheden har receptserveren tidligere været anklaget for at bringe personsikkerheden i fare.

Både Forbrugerstyrelsen, Datatilsynet og Patientforeningen Danmark kritiserede, at borgernes medicinforbrug skulle registreres.

Risikoen skal ses i forhold til datasikkerheden, hvor omkring 75.000 personer i sundhedssektoren får adgang til yderst følsomme oplysninger om, hvilken medicin en vilkårlig dansker får udleveret.

Lægemiddelstyrelsen har dog ikke kendskab til sager, hvor persondata er blevet misbrugt.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på hændelser. Det handler om at eliminere kompleksitet, sikre smidighed og sikre fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

01. juli 2021 | Læs mere


Computerworld
Efter Windows 11-lækket: Her er de nye elementer - og lanceringsdatoen
Podcast: Hvad kan Windows 11 tilbyde? Hvad kræver det af dit hardware? Hvornår kommer det? Og hvorfor har NNIT indsat Pär Fors som ny topchef? Ham har vi mødt på hans kontor i Søborg. Få svarene i denne episode af Computerworlds nyhedspodcast.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Sådan får du maksimal værdi af serverudskiftning i SMV-organisationen
I denne analyse får du viden om, hvornår du udskifter hardware i den mellemstore virksomhed, så du optimerer værdien af både den eksisterende og kommeunde investering.