Artikel top billede

Sådan ser det ud, når Computerworld holder redaktionsmøde i Second Life.

Brugere af Second Life klager over dårlig presse

Selvom medierne har vendt sig mod Second Life, oplever den virtuelle verden fortsat en kæmpe bruger-tilslutning. Det er der intet unormalt i, mener en dansk medieforsker.

I takt med at brugertilslutningen snart runder 10 millioner brugere i 3D-universet Second Life og det ugentlige antal for log-in konstant stiger, er den virtuelle verden lige så stille gledet ud i glemslen i danske såvel som internationale medier.

De eneste historier, der efterhånden kører om Second Life, er negative, og det har fået en avatar-veteranen Tateru Nino, til at fare i blækhuset.

"Der er en del ringe mediedækning derude, og jeg tror det er på tide, at vi fik et overblik, et godt grin eller bare slog os selv på panden i fortvivlelse. Der er mange, der bare råber op i øjeblikket, og det er på tide, at vi hejser det hvide flag og skyder kritikken ned," skriver hun blandt andet i et blogindlæg på Second Life Insider.

Tateru Nino hæfter sig især ved historier om, at Second Life bliver brugt til træningslejr for terrorister, som The Australian har hævdet, og at World Wide Web vil blive fortrængt til fordel for virtuelle verdener.

Anledning til drikke-spil

Hun forklarer, at terror-eksplosioner er umulige i Second Life, og at skaberne af Second Life, Linden Lab, aldrig har udtalt, at virtuelle verdener vil udrydde internettet.

"Inden for ti år vil virtuel adgang være mere dominerende end webadgang," var det Linden Lab officielt mente, ifølge Tateru Nino.

Hun ved ikke, om hun skal grine eller græde, men foreslår et drikke-spil, hvor deltagerne skal tage en tår, hver gang Second Life bliver misforstået i medierne.

Normal ristning

Spil- og medieforsker Jonas Heide Smith fra IT-Universitetet er er ikke overrasket over det mediecirkus, som Second Life har været i gennem, hvor det gik fra ukendthed til hype og videre til de negative historier, hvorefter det er forsvundet i glemslen.

"Det er sket mange gange før, hvor hele dotcom-bristen nok er det tydeligste eksempel på, hvordan firmaer først bliver tilbedt og derefter hårdt kritiseret. Efter et stykke tid er det en bedre nyhed, at det går dårligt end alle historierne om de fantastiske muligheder," siger han.

Kan blive populært i ubemærkethed

Jonas Heide Smith peger på en anden sammenligning, der ligger lige til højre benet med World Wide Web.

"På nettet så vi, at der i al ubemærkethed kom flere og flere brugere til, og det nåede ret hurtigt et økonomisk niveau, der var langt højere end før dotcom-crashet uden mediedækning. Når de smarte pr-folk er væk fra Second Life, så vil de virkeligt interesserede være tilbage, og de kan måske bygge noget stort op sammen," siger han.

På Second Life er der over 9,8 millioner indbyggere mod omkring fem millioner i marts, da mediehysteriet var højst. Antallet af brugere, der har logget ind inden for den seneste uge er også steget fra 330.000 i marts til 440.000 i den forgangne uge.

Finder naturligt leje

De negative historier i pressen kan ellers have betydet en svigtende tilslutning til Second Life, og virtuelle verdener i det hele taget.

Men det er ifølge Jonas Heide Smith typisk for communities og virtuelle verdener, at rekrutteringen sker automatisk, hvis de eksisterende brugere får noget ud af at være på det pågældende community.

Og han ser da også masser af perspektiver for Second Life, så det finder sit naturlige leje med hensyn til befolkning og brug.

"Jeg tror, at de virtuelle verdener vil blive splittet op i mindre enheder, der tiltaler specifikke brugere Det giver for eksempel ingen mening at sælge CD'er i Second Life, men det er derimod meget smart at sælge tøj i 3D-verdener, hvor brugerne kan se al tøjet på avatarer, der ligner dem selv," slutter han.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere