Artikel top billede

Kald shoppen for shoppen.dk – og dø

Klumme: Det er utrolig vigtigt, at man finder et godt navn til sin forretning, så kunden kan huske det. Og så skal det have noget med varerne at gøre ... i bred forstand.

Klumme: Det er utrolig vigtigt, at man finder et godt navn til sin forretning, så kunden kan huske det. Og så skal det have noget med varerne at gøre ... i bred forstand.

Mange e-butikker er begyndt at kalde sig generiske navne. Det kan være shopnet.dk, shopping.dk, shoppen.dk, stormagasinet.com, webbiksen.dk med mere, og det er en rigtig dårlig ide.

Jeg vil tro, at ejerne i starten ikke har vidst, hvad de ville sælge, og så har de været heldige at få sig et “godt” domænenavn.

Problemet er bare, at ingen kan kende forskel på de forskellige butikker, hvis de alle sammen hedder noget med shopping, web, net et cetera.

Shopperen, shopping, shopdanmark og shop-det-ene og shop-det-andet. Det flyder fuldstændig sammen.

Det vil sige, når kunden én gang har handlet i butikken og forhåbentligt har fået en positiv oplevelse, og en måned efter skal købe en ny kjole, så står hun og kan overhovedet ikke huske, hvad det var for en forretning, hun var inde at handle i.

Derfor er det utrolig vigtigt, at man finder et godt navn, der ikke nødvendigvis er så generisk.

Man skal jo huske på, at navnet på et tidspunkt skal slå sig fast i forbrugerens hukommelse og signalere noget positivt og unikt, og det er ikke nemt med den slags navne.

Produktet bør heller ikke være navnet

En anden typisk fejl, som jeg selv har begået, er at kalde sin forretning for det, man handler med.

SPAMfighter signalerer rigtig godt, hvad vi handler med, men hvad nu når vi sælger antivirus, antispyware, firewalls et cetera? Så har vi et kæmpe problem og skal nu til at arbejde mere med fighter-delen af navnet for at få de andre produkter med (SPYWAREfighter og VIRUSfighter).

Det kan godt fungere, men det er ikke nemt! Vi lancerer for eksempel snart et backup-produkt, og der er navnet ”BACKUP­fighter” bare ikke ideelt

Tænk også på Tæppeland, der nu sælger trægulve. Det er ikke nemt at positionere sig med det produkt. Vil du være tryg ved at købe dit trægulv i en butik, der hedder Tæppeland? Det vil jeg ikke...

At de så har “reddet” navnefadæsen ved med et glimt i øjet at sige: “Vi handler også med tæpper” er en genistreg, men den kunst er der ikke mange, der kan gøre dem efter.

Jeg holder meget af et navn som Jubii. Et navn som kan bruges til næsten hvad som helst og er relativt nemt at huske og stave til. Det gav os en kæmpe fordel, dengang vi startede, da vores konkurrenter, der hurtigt kom efter os, hed Netguiden, Webguiden og så videre.

Navne som Skype, Jubii, Google, Yahoo er i mine øjne langt at foretrække. Så find et unikt navn, som kan symbolisere noget, der har med forretningen at gøre, men som er i brede vendinger.

Nike, for eksempel, er sejrsgudinden i den græske mytologi. Det er da en meget sjov ting, som ingen ved som sådan, men det er meget skægt om ikke andet at bygge en historie op omkring. Med Nike kan man sælge hvad som helst. Så tænk meget over det, når du skal vælge et navn til din shop.

Martin Thorborg er direktør for Spamfighter og forfatter til bogen e-pusher.dk om effektiv e-handel.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Atomic Software ApS
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på hændelser. Det handler om at eliminere kompleksitet, sikre smidighed og sikre fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

01. juli 2021 | Læs mere


Premium
Ny bølge ruller ind over kommunale it-afdelinger: "Det er faktisk en vej, man godt kan gå som kommune. Det er ikke en eller anden flippet ting fra 60’erne"
Der er ved at ske et paradigmeskifte i den kommunale måde, it-projekter og -indkøb gribes an. Et af de steder er i den sydvestjyske kommune Varde med en it-afdeling på blot 20 ansatte. Her har Thomas Neville som nyuddannet it-mand været frontløber på at tage udgangspunkt i brugernes behov og virkelighed, når der skal købes eller udvikles it. "De følte nok ikke rigtigt, at man inde på rådhuset vidste, hvad de gik og lavede," siger han.
Computerworld
Efter Windows 11-lækket: Her er de nye elementer - og lanceringsdatoen
Podcast: Hvad kan Windows 11 tilbyde? Hvad kræver det af dit hardware? Hvornår kommer det? Og hvorfor har NNIT indsat Pär Fors som ny topchef? Ham har vi mødt på hans kontor i Søborg. Få svarene i denne episode af Computerworlds nyhedspodcast.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Kommunal IT-sikkerhed: Sådan håndterer du det mest effektivt
Hvordan sikrer du systemer og fortrolige data i den kommunale sektor trods begrænsede budgetter og en lang række krav til den digitale transformationsproces? Få et godt overblik her.