Artikel top billede

Software Innovation med administrerende direktør Peter Perregaard i spidsen betaler Albertslund Kommune en million kroner i erstatning

Omstridt dansk it-firma udbetaler million-erstatning

Udskældt ESDH-leverandør betaler en million kroner i erstatning til kunde, der aldrig fik selskabets system til at fungere ordentligt

Det omstridte it-firma Software Innovation betaler en million kroner i erstatning til Albertslund Kommune, fordi selskabets ESDH-løsning aldrig kom til at fungere ordentligt.

Det fremgår af papirer, som Computerworld har fået aktindsigt i.

Af samme dokumenter fremgår det, at Albertslund Kommune oprindeligt krævende 1,3 millioner kroner af Software Innovation, mens selskabet kun tilbød kommunen 650.000 kroner i erstatning.

Men det endte altså med et kompromis på en million kroner.

Kostede 3,8 millioner

Albertslund Kommune betalte knap 3,8 millioner kroner for anskaffelse af ESDH-systemet.

Prisen var inklusiv udgifter til systemprogrammel, vedligehold i et år, support i et år, tekniske implementering, uddannelse og workshops samt hardware i form af scanner.

Af forligsaftalen, der blev underskrevet 17. september 2007, fremgår det, at ingen af partnerne må tale med pressen om sagen.

"Parterne anerkender herefter en gensidig pligt til ikke at fremsætte yderligere oplysninger omkring projektforløb og baggrund for afslutning af samarbejdet. Parterne er således underlagt en fuldstændig tavshedspligt i så henseende." står der i aftalen.

I totterne på hinanden

Af den kommunikation, der er ført mellem kommunen og Software Innovation fremgår det imidlertid, at man på flere punkter har været alvorlig i totterne på hinanden.

Blandt andet skulle Software Innovation på et tidspunkt have foreslået kommunen at gå over til en nyere version af systemet for at komme problemerne til livs.

I den forbindelse skulle Software Innovation ifølge Albertslund Kommune angiveligt have fortalt kommunen, at den nye version allerede kørte hos Danmarks Statistik og Randers Kommune.

Men det påstår Albertslund Kommune var forkert, hvilket fik kommunen til at tabe tillid til selskabet. Kommunen ville nemlig ikke være den første til at teste den nye version.

Omvendt afviser Software Innovation, at man har henvist til at den nye version var implementeret helt hos Danmarks Statistik og Randers Kommune.

Redningsplan søsat

Med forliget lukker Software Innovation et af de huller, der har skadet selskabets omdømme den seneste tid.

For nylig søsatte den nye administrerende direktør Peter Perregaard da også en plan, der skal rette op på de problemer man har haft med flere offentlige kunder.

Blandt andet bliver det fremover en direktionsbeslutning, hvis en projektleder skal flyttes fra en kunde til en anden kunde.

Et af kritikpunkterne har nemlig været, at udskiftningen af projektledere hos selskabet har været så stor, at det gik ud over samarbejdet med flere kunder.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere