Sådan får IPTV succes

Klumme: Unikt indhold på IPTV kan drive udviklingen – men hvem gør det?

Teknologien har udvidet vores muligheder for at modtage forskellige former for tv. YouTube, webtv, bredbånd og satellit-tv er nogle af de muligheder, vi allerede har taget til os.

Den næste bølge er på vej med Joost, Babelgum og diverse IPTV-løsninger. Det sidste bliver interessant, fordi det betyder, at vi som tv-seere får væsentligt flere muligheder for at vælge interaktive tjenester og nye former for indhold.

IPTV eller Internet Protocol Television er tv over bredbåndet.

Antallet af IPTV-brugere herhjemme er stadig lavt, omkring 35.000 brugere, men digitalt IPTV har potentialet til at levere markant bedre billedkvalitet i sammenligning med dagens analoge transmissioner, og særligt er der store forventninger til video-on-demand-løsninger og nye innovative produkter.

Programudbud som kabel-tv
Herhjemme er den største udbyder af bredbånd Dansk Bredbånd. Det tv som Dansk Bredbånd udbyder, ligner til forveksling de kanaler, som man også kender fra sit kabel-tv – der er ikke de store forskelle.

En anden udbyder herhjemme er firmaet ComX, der tilbyder sine kunder sport og ikke mindst en video-on-demand-løsning, der dækker alle film fra Canal+. Derudover tilbyder ComX tv-kanaler med sport, film, nyheder, dokumentar, børnesjov og god underholdning i stil med Dansk Bredbånd.

I udlandet er distributørerne begyndt at blande sig på indholdssiden. Orange i Frankrig laver forskellige former for IP-kanaler.

For eksempel lavede de en unik quiz-kanal i forbindelse med filmfestivalen i Cannes, hvor man kunne gætte spørgsmål om film ved hjælp af de interaktive faciliteter. Andre steder er man begyndt at arbejde med musikløsninger eksempelvis karaoke-tjenester.

Endelig er der en løsning som ClubTV, der tilbyder masser af sport og andre løsninger i samarbejde med den belgiske kanal Prime.

Prisen afgørende
Udbredelse af IPTV-services er meget afhængig af, hvordan tjenester og ydelser bliver prisfastsat – jo dyrere tjenester jo sværere bliver det for teknologien at vinde udbredelse.

Og selv om mange mener, at især video-on-demand-services vil erstatte den traditionelle videoudlejning i butikker, skal det ses i sammenhæng med det samlede tv-udbud i Danmark.

Antallet af kabel-tv-kanaler er højt i dag, og særligt boomer kanaler, der tilbyder services som sport, film og underholdning. IPTV er da også typisk stærkt i de lande, hvor kabel-tv står svagt.

Så hvis IPTV skal vinde indpas, skal der også tænkes nyt. Særligt i forhold til interaktive løsninger.

IPTV har behov for gratis indhold som gamle film og populære underholdningsformater for at kunne skabe en form for penetration i markedet.

Derudover har de brug for at kunne tilbyde andre former for indhold som er unik for deres service. Gambling er eksempelvis en af de services, der har fundet sin plads på nettet. Søgefunktioner en anden.

Men hvilke former for tjenester kunne være unikke for IPTV? Det kunne også være interessant, hvis IPTV lavede en aftale med produktionsselskaberne i Danmark om at lave nye former for indholdstjenester.

Noget andet kunne være at lave en service som The Real News, en non-profit nyhedstjeneste betalt af brugerne på You­Tube.

Der er brug for nytænkning – alle de gode indholdsfolk er der ude. Så brug dem.

Trine Nielsen er markedsdirektør i Koda.

Computerworlds klummer er ikke nødvendigvis udtryk for Computerworlds holdninger, men er alene udtryk for skribentens holdninger.

Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Customer Experience 2021 - fokus på CX-strategi og teknologi til at forankre kundeoplevelsen

De gode kundeoplevelser er altafgørende for virksomheden, og netop derfor er det nødvendigt at have fokus på CX-strategi og teknologi, der kan være med til at forbedre kundeoplevelsen endnu mere. Det kræver tid og ressourcer, men det gavner hele virksomheden på lang sigt.

03. december 2020 | Læs mere


Træf det rigtige cloud-valg: Hør om mulighederne med hybrid- og multi-cloud

Vi kan ikke komme udenom, at cloud-teknologien bare vokser og vokser. Den giver adgang til store fordele for din virksomhed, men det kræver at virksomheden træffer strategiske, arkitektoniske og teknologiske vælg. Få indblik i, hvordan ud kan få sikkerhed, release cycles og andet til at gå op i en højere enhed.

09. december 2020 | Læs mere


Er du klar til at rekruttere de attraktive it-talenter i 2021?

Hvad betyder aller mest for danske it-kandidater, og har corona været med til at skubbe til it-kandidaternes værdisæt? Det gennemgår vi på denne times webinar, hvor der naturligvis også vil være plads til spørgsmål og mulighed for videre dialog.

10. december 2020 | Læs mere


Premium
Forsvarets cyberenhed advarer danske virksomheder: Vi står over for alvorlige trusler fra hackerne
Nye værktøjer. Nye ofre. Nye afpresningsmetoder. De cyberkriminelle har ikke ligget på den lade side under corona-pandemien, viser ny trusselsrapport fra Center for Cybersikkerhed.
Computerworld
Bitcoinen nåede lige at kulminere igen – men så kom krakket
Der blev sat en ny rekord for bitcoinens værdi i år – men godt 24 timer efter blev der høvlet næsten 20.000 kroner af den.
CIO
Podcast: Her er seks gode råd om ledelse og digitalisering fra danske top-CIO'er
The Digital Edge: Vi har talt med 17 af Danmarks dygtigste digitale ledere - og samlet deres seks bedste råd om digitalisering og ledelse. Få alle rådene på 26 minutter i denne episode af podcasten The Digital Edge.
Job & Karriere
Se Waoos forklaring: Derfor har selskabet fyret topchef Jørgen Stensgaard med omgående virkning
Waaos bestyrelse opsiger fiberselskabets topchef, Jørgen Stensgaard, der fratræder med omgående virkning. Se hele forklaringen fra Waao her.
White paper
Gratis whitepaper: Hvad er EDI, og hvordan kan det styrke min forretning?
Overvejer du EDI, og ønsker du at undersøge, om EDI er den rette investering for din virksomhed? Har en af dine kunder eller leverandører for nyligt bedt dig om at udveksle elektroniske dokumenter (EDI)? Så hent dette whitepaper og få et overblik over, hvad EDI er, og hvilke fordele producenter og grossister som dig kan se frem til, når du investerer i EDI til din forretning.