Artikel top billede

Sådan får IPTV succes

Klumme: Unikt indhold på IPTV kan drive udviklingen – men hvem gør det?

Teknologien har udvidet vores muligheder for at modtage forskellige former for tv. YouTube, webtv, bredbånd og satellit-tv er nogle af de muligheder, vi allerede har taget til os.

Den næste bølge er på vej med Joost, Babelgum og diverse IPTV-løsninger. Det sidste bliver interessant, fordi det betyder, at vi som tv-seere får væsentligt flere muligheder for at vælge interaktive tjenester og nye former for indhold.

IPTV eller Internet Protocol Television er tv over bredbåndet.

Antallet af IPTV-brugere herhjemme er stadig lavt, omkring 35.000 brugere, men digitalt IPTV har potentialet til at levere markant bedre billedkvalitet i sammenligning med dagens analoge transmissioner, og særligt er der store forventninger til video-on-demand-løsninger og nye innovative produkter.

Programudbud som kabel-tv

Herhjemme er den største udbyder af bredbånd Dansk Bredbånd. Det tv som Dansk Bredbånd udbyder, ligner til forveksling de kanaler, som man også kender fra sit kabel-tv – der er ikke de store forskelle.

En anden udbyder herhjemme er firmaet ComX, der tilbyder sine kunder sport og ikke mindst en video-on-demand-løsning, der dækker alle film fra Canal+. Derudover tilbyder ComX tv-kanaler med sport, film, nyheder, dokumentar, børnesjov og god underholdning i stil med Dansk Bredbånd.

I udlandet er distributørerne begyndt at blande sig på indholdssiden. Orange i Frankrig laver forskellige former for IP-kanaler.

For eksempel lavede de en unik quiz-kanal i forbindelse med filmfestivalen i Cannes, hvor man kunne gætte spørgsmål om film ved hjælp af de interaktive faciliteter. Andre steder er man begyndt at arbejde med musikløsninger eksempelvis karaoke-tjenester.

Endelig er der en løsning som ClubTV, der tilbyder masser af sport og andre løsninger i samarbejde med den belgiske kanal Prime.

Prisen afgørende

Udbredelse af IPTV-services er meget afhængig af, hvordan tjenester og ydelser bliver prisfastsat – jo dyrere tjenester jo sværere bliver det for teknologien at vinde udbredelse.

Og selv om mange mener, at især video-on-demand-services vil erstatte den traditionelle videoudlejning i butikker, skal det ses i sammenhæng med det samlede tv-udbud i Danmark.

Antallet af kabel-tv-kanaler er højt i dag, og særligt boomer kanaler, der tilbyder services som sport, film og underholdning. IPTV er da også typisk stærkt i de lande, hvor kabel-tv står svagt.

Så hvis IPTV skal vinde indpas, skal der også tænkes nyt. Særligt i forhold til interaktive løsninger.

IPTV har behov for gratis indhold som gamle film og populære underholdningsformater for at kunne skabe en form for penetration i markedet.

Derudover har de brug for at kunne tilbyde andre former for indhold som er unik for deres service. Gambling er eksempelvis en af de services, der har fundet sin plads på nettet. Søgefunktioner en anden.

Men hvilke former for tjenester kunne være unikke for IPTV? Det kunne også være interessant, hvis IPTV lavede en aftale med produktionsselskaberne i Danmark om at lave nye former for indholdstjenester.

Noget andet kunne være at lave en service som The Real News, en non-profit nyhedstjeneste betalt af brugerne på You­Tube.

Der er brug for nytænkning – alle de gode indholdsfolk er der ude. Så brug dem.

Trine Nielsen er markedsdirektør i Koda.

Computerworlds klummer er ikke nødvendigvis udtryk for Computerworlds holdninger, men er alene udtryk for skribentens holdninger.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Edgemo A/S
Salg af hardware, software, konsulentydelser og services inden for virtualiseret infrastruktur, cloud, datacenteret og unified communication.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Strategisk it-sikkerhedsdag – Identificer, beskyt og forsvar

Trusselsbilledet er rødglødende og it-sikkerhedslandskabet har aldrig været mere anspændt end nu. Flere organisationer end nogensinde før bliver som følge udsat for cyber-angreb, der er udført af professionelle og målrettede hackere Vi tager temperaturen på trusselslandskabet lige nu og giver dig overblikket over de nyeste trusler, de mest aktuelle tendenser og de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

23. august 2022 | Læs mere


Strategisk it-sikkerhedsdag – Identificer, beskyt og forsvar

Trusselsbilledet er rødglødende og it-sikkerhedslandskabet har aldrig været mere anspændt end nu. Flere organisationer end nogensinde før bliver som følge udsat for cyber-angreb, der er udført af professionelle og målrettede hackere Vi tager temperaturen på trusselslandskabet lige nu og giver dig overblikket over de nyeste trusler, de mest aktuelle tendenser og de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

25. august 2022 | Læs mere


CIO Trends 2022: Sådan arbejder de dygtigste CIOs med ledelse, organisation og strategi

Sparringspartner, forretningsudvikler, projektleder, evangelist, strateg og ikke mindst chef. CIO-rollen er under voldsom forandring – hvor især ledelses- og strategidelen får stadig større plads i de komplekse it-organisationer.

30. august 2022 | Læs mere


CIO
Stort CIO-interview: Lemvigh-Müllers milliard-omsætning er blevet digital
Job & Karriere
Her er Netcompanys nye hovedkvarter: Flytter til ikonisk adresse i hjertet af København - kommer til at betale million-leje