Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Har du tilstrækkelig data-disciplin?

ComputerViews: It-afdelinger presses af kravene til nye smarte Web 2.0-løsninger. Her kommer et bud på, hvordan det kan håndteres.

ComputerViews: "Skal vi ikke snart se at få skruet vores virksomhedsblogs sammen? - Og så har jeg hørt om det dersens Wiki... hvorfor har vi ikke allerede et par stykker".

Den administrerende direktør plirrer insisterende med øjnene, men it-chefen bestræber sig på ikke at himle med sine ditto.

For han ved, hvad det indebærer af implementeringsopgaver.

Og han ved, at selvsamme chef, som vil være med på det nyeste samtidig med, at han ikke selv vil blogge - fordi tiden ikke er til det - er nådesløs, når det gælder virksomhedens data.

De skal være backet op og håndteringen skal være dadelfri.

Wiki viser vejen

Dette fiktive, men forhåbentlig genkendelige scenarie, er nemt at mane frem, når 1.500 it-folk er til konference hos den store virksomhed EMC.

Stedet er i år solrige Monaco, hvor EMC's Content Management and Archiving-division fortæller om sine produkter og strategier.

I EMC-sammenhæng er der tale om en mindre enhed med omkring 3.000 ansatte. Og i sin åbningstale understregede Mark S. Lewis, leder af divisionen, at EMC's produkter til håndtering af data i høj grad skal tilpasses Web 2.0 med fænomener som wikis og blogs.

Men det virkelig interessante er den måde, det skal ske på.

Her bekræfter Lewis' næstkommanderende Balaji Yalamanchili overfor Computerworld, at det er afgørende, at it-afdelinger i virksomheder igen får den kontrol over data tilbage, som virksomheder på grund af Web 2.0 mister.

Konkret handler det om, at EMC arbejder på at indbygge understøttelse af wiki og blog i sine produkter som for eksempel Documentum.

Ifølge EMC's logik er det vejen at gå. Og mon ikke budskabet kan få en eller anden it-chef til at sænke skuldrene og ånde lidt mere roligt?

Men holder den strategi?

Behov for global datadisciplin

På et overordnet plan er det let at konstatere, at it-verdenen på mange måder er af lave, sådan rent datamæssigt.

Web 2.0-teknologierne lader data svømme frit og nærmest ukontrollabelt på nettet.

Med mashups kombineres datakilder i kombinationer, der ofte er overraskende og nærmest uforudsigelige.

Kvaliteten og kilderne til data kan være uoverskuelige eller umulige at vurdere. Men resultaterne er ofte brugbare.

Den virkelighed er ikke til at lukke øjnene for. Og i den sammenhæng kan EMC's strategi, som tilsyneladende går på at levere informationssystemer med wiki- og blogfunktionalitet, undre.

Så mens vi venter på det semantiske web - ideen om et selvorganiserende og intelligent internet, der på nærmest automatisk vis stiller pålidelige og relevante data til rådighed - ville det være oplagt, hvis it-branchens dataspecialister skruede op for tankerne om lidt global datadisciplin.

Den aktuelle Web 2.0-udvikling viser, at fælles standarder, som gør det nemmere at vurdere pålideligheden af sammenbragte data, i høj grad er nødvendige.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere